Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Η Τέχνη της Δημοκρατίας, και η Ελευθερία της Τέχνης



Άνθρωποι σαν αυτόν τον Τατσόπουλο περιφέρονται καθημερινά στα τηλεοπτικά παράθυρα για να μας μάθουν ποια είναι η ελευθερία του λόγου (πρέπει να τη σεβόμαστε), ποια η δημοκρατία (πρέπει να τη σεβόμαστε), και ποιά η θεοκρατία, που δεν πρέπει να τη σεβόμαστε, επειδή είμαστε κοσμικό κράτος. Πάντως, το Σύνταγμα προτάσσει "Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος". Το κοσμικό κράτος του κ. Τατσόπουλου, ή μάλλον ο ίδιος, επιμένει αυτό να το αγνοεί ή να μη το θεωρεί πρόκριμα άσκησης των κοσμικών του εξουσιών.

Αν όμως τον ρωτήσει κανείς γιατί, και από που βγαίνει ο σεβασμός, θα μας απαντούσε ότι ο σεβασμός, όσον αφορά εμάς,  προκύπτει από την δημοκρατία και από την ελευθερία  λόγου "του κοσμικού μας κράτους"(sic). Όσον αφορά στους ισλαμιστές, θα μας απαντούσε, προκύπτει από τη θεοκρατία τους, οπότε πρέπει να τη σεβόμαστε, όπως μας διδάσκει η ευσεβής κλεπτοκρατία - ο ίδιος προσβλέπει σε "δημοκρατία των αιθέρων", δεν κυττάζει γύρω του - και η κόσμια ελευθερία του λόγου. (Ο ίδιος δεν παραλείπει να μας το επιβεβαιώνει στις συχνές παρουσιάσεις του). Που έχει καταρρίψει όλα τα ρεκόρ αναισχυντίας, άρα και ασέβειας.

Η δημοκρατία τους απέτυχε, η Τέχνη τους εματαιώθη εν τοις διαλογισμοίς, και όσο για τη φιλοσοφία τους, "τά μωρά τοῦ κόσμου ἐξελέξατο ὁ Θεός, ἵνα τούς σοφούς καταισχύνη"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: