Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

"Οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά"

Ένας ήρωας προχωρεί στα σκοτεινά

2012 χρόνια μετά το ΟΧΙ


- Ποιοι είναι σήμερα οι διανοούμενοι που μπορούν να εμπνεύσουν τον λαό;

KX
Εξηνταπέντε χρόνια νίκης των ηττημένων κομμουμιστών δεν άφησαν κανένα περιθώριο για άλλους. Στην Ελλάδα φτιάξαμε το δικό μας ολοκαύτωμα στη Γυάρο, στον Αη Στράτη, και μόνο οι επιζήσαντες επιτρεπόταν να φέρουν τον τίτλο του διανοουμένου. Αυτοί ήταν που "εδικαιούντο δια να ομιλούν" για την εθνική τους αντίσταση ενάντια - ω, ναι, ενάντια! - στο φασισμό και στο ναζισμό. Έχουμε και τον ήρωα Μανώλη Γλέζο. Όλοι οι άλλοι ήταν δωσίλογοι, ταγματασφαλίτες ή γερμανοτσολιάδες.

Αλλά μας χρεωκόπησαν. Οι τσολιάδες του σιωνισμού έκαναν πως δεν ήξεραν για ποιον δούλευαν. Ο Μαρξ ήταν υπερ του κρατικού κεφαλαίου που τάϊζε με ψίχουλα τους σοβιετικούς πολίτες (*). Το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν τώρα οι λεγόμενες αγορές - δηλαδή ποιές; - του παγκόσμιου ιδιωτικού κεφαλαίου. Το πολίτμπιρο της σοβιετικής ένωσης μετακόμισε στα κέντρα λήψης αποφάσεων της παγκόσμιας διακυβέρνησης : Στις φανερές και στις μυστικές λέσχες.

(*) Απορία. Το πολίτμπιρο της πρώην σοβιετίας τι ήταν; Ιδιωτικό ή κρατικό;

- Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιό σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει
Νίκος Καζαντζάκης, «Ασκητική»

ΚΧ
Κι αυτό κάναμε. Τους δώσαμε την εντολή τη μεγάλη να μας ξεπεράσουν. Και μας ξεπέρασαν, Έφτιαξαν το Πολυτεχνείο. Αλλά ήταν από τους "ήρωες που προχωρούν στα σκοτεινά" (Γιώργος Σεφέρης). Αυτό διδάχθηκαν και αυτό διδάσκονται ακόμη. Εκείνος που το είπε πήρε και Νόμπελ! Πίσσα έγινε το σκοτάδι. Γιατί άραγε;

"εἰ οὖν τὸ φῶς τὸ ἐν σοὶ σκότος ἐστίν, τὸ σκότος πόσον". Κατά Ματθαίον


Δεν υπάρχουν σχόλια: