Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

1. Μεταμοσχεύσεις, ηχητικό ντοκουμέντο του 1989, πρώτο μέρος


https://drive.google.com/file/d/0B10nRQ2KXoC_VU9kSVZZZ2lYaV9HZWRFT2o4VWVhb2p5a2hJ/view?usp=sharing  (σημ. Ίσως, υπάρχει πρόβλημα στην ομαλή ροή της ακρόασης, βλέπε βίντεο)

Η συζήτηση ήταν απρογραμμάτιστη. Έγινε το 1989 στην Καψάλα του αγίου Όρους, όπου πήγα κατόπιν επιστολής που έλαβα από τον μακαριστό πλέον Ιερομόναχο Θεοδώρητο. Οι ευαισθησίες για το σοβαρό αυτό θέμα των παροικούντων την Ιερουσαλήμ, το κλεινόν μας άστυ, βρίσκονταν τότε σε βαθύτατη νάρκη. Όσο για την ιατρική κοινότητα, δεν θα ήθελα να γράψω τίποτα, εκτός από αυτό : Ότι μόλις έγιναν γνωστά μερικά ζητήματα των μεταμοσχεύσεων, όχι μόνο ιατρικά αλλά και θεολογικά, τότε ορισμένοι πρώην καθηγητές της Ιατρικής και δεδηλωμένοι θιασώτες του νεοφανούς ιατρικού θαύματος, αναγκάστηκαν "να τα μαζέψουν". Τους ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν να διαβάσουν τα τότε σποραδικά δημοσιεύματα - η δημοσιογραφική φραγή πάντα με αντιμετώπιζε σαν παρείσακτο - έστω κι αν ποτέ δεν αναφέρθηκαν στην πηγή.

Θα ήθελα να παρακαλέσω τον αναγνώστη να παραβλέψει τα όποια, φιλολογικώς ελεγχόμενα, φραστικά λάθη μου ή ενδεχομένως και επιστημονικά. Η ηχογράφηση, όπως είπα, ήταν εντελώς απροετοίμαστη.

Ευχαριστώ τον επισκέπτη για την ακρόαση.
κυπριανός χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: