Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

"ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ", ζήτω η ουνία


Ιστολόγιο που επιγράφεται "ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ", όπως φανερώνει ο τίτλος, ασχολείται με ορθόδοξα και πατριωτικά θέματα. Παράλληλα, ο ενδιαφερόμενος επισκέπτης γίνεται και αποδέκτης πολλών διαφημίσεων. Μεταξύ άλλων, καλείται να παίξει και "ΞΥΣΤΟ", αν θέλει να κερδίσει κάρτα ανανέωσης των 10€ στη διαφημιστική συνδρομή, αν έχει, της ιστοσελίδας του. Η οποία διαφημίζει την Ελλάδα και την ορθοδοξία, μη το ξεχνάμε, το περί ου ο λόγος ιστολόγιο..

Στην ιστοσελίδα λοιπόν αυτή ασκήθηκε κριτική για κάποιες ατυχείς δηλώσεις ενός μητροπολίτη. Είπε, ένας μητροπολίτης, ότι "ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος που "έδεσε" με την εποχή στην οποία έδρασε και την χαρακτήρισε με το πέρασμά του. Η σημερινή εποχή είναι τελείως ανάρμοστη με την τακτική Χριστόδουλου. Νομίζω ότι η σημερινή ποιμαντική στάση της Εκκλησίας μας στην Ελλάδα είναι η απολύτως επιβεβλημένη και χρήσιμη για τον τόπο και τους Έλληνες".

Αμέσως απάντησε το εθνικών και ορθόδοξων φρονημάτων ιστολόγιο."Τι είναι αυτά που μας λέτε, είπε, ο λαός σήμερα ζητά τον Ποιμένα του, σαν τον Χριστόδουλο, και όχι έναν όπως εσάς τον ... κλπ., κλπ. Δηλαδή δεν ταιριάζει στην εποχή μας ο Ορθόδοξος και εθνικός λόγος του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου;" 

Το πράγμα όμως δεν σταμάτησε μέχρι εκεί. Εμφανίστηκε κάποιος σχολιαστής και ο διάλογος που διαμείφθηκε είχε ως ακολούθως :

- (Σχολιαστής) : Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά έχω τη γνώμη ορθόδοξο και εθνικό λόγο δεν διαλαλούσε, και διαλαλεί ακόμη, μόνο ο εκλιπών αρχιεπίσκοπος του "καλού οικουμενισμού". Υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί άλλοι - δεν αναφέρομαι σε νεοπαγανιστές και νεοειδωλολάτρες ορθόδοξους - βάλτε σε εισαγωγικά το τελευταίο - αλλά δεν ακούγωνται μήτε γίνονται γνωστοί. Διότι τους έχουμε πετάξει στο καλάθι με την ένδειξη : "σχισματοαιρετικά". Ο Ορθόδοξος και εθνικός λόγος οφείλει πέραν όλων να είναι λόγος αληθείας και αληθών έργων. Αν αυτά τα δυο δεν συνδέονται και δεν συνδυάζονται, τότε όλα αποβαίνουν επί ματαίω, "πρὸς τὸ θεαθῆναι τοῖς ἀνθρώποις", "και μάλλον θόρυβος γίνεται". Λυπάμαι που το γράφω, διότι δεν θα έπρεπε, αν υπήρχαν πραγματικοί Ποιμενάρχες. Έχουμε απηυδήσει πλέον με τα ήξεις αφήξεις, τα έτσι και τα "γιουβέτσι" πολλών εξ αυτών.

 - ( Ιστολόγιο) : Μάλιστα, ομίλησε και είπε ο μέγας υποκριτής και φαρισαίος κύριος (...)!!! Που γράφει μόνο όταν είναι να βρίσει τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο!!! Μείνετε με τον άλαλο Ιερώνυμο.

 - (Σχολιαστής) : Συμβουλευτικά σας λέω, θα ήταν προτιμότερο για σας να καταστέλλετε τα εμπαθή φρονήματα που κρύβονται στην ψυχή σας και μετά να γράφετε. Με αποκαλείτε υποκριτή, ότι γράφω μόνο για να υβρίζω, και ότι καλό είναι να βολευτώ με τον άλαλο - και μπάλαλο - αυτό δικό μου - Ιερώνυμο. Πού είδατε υποκρισία; Πού αναγνώσατε ύβρι; Και πού "βόλεμα με τον άλαλο"; Αν αυτό λέγεται ορθόδοξο και εθνικό φρόνημα, βάσει οπωσδήποτε αυτών που έγραψα, ας τον κρίνουν απαθώς, και όχι εμπαθώς όπως σεις, οι αναγνώστες του ιστολογίου σας.

 - (Ιστολόγιο) : Εντάξει λοιπόν, ας βγάλουν οι αναγνώστες τα συμπεράσματα τους από το αν ο Χριστόδουλος είχε εθνικό και ορθόδοξο φρόνημα. Οι συμπλεγματικές διαπιστώσεις σου, μας αφήνουν αδιάφορους μπροστά στην αλήθεια:







 - (Σχολιαστής) : Προσφεύγετε, συνηθισμένη τακτική, σε εντυπωσιασμούς, που τους επαυξάνει η ρέουσα και ομιλούσα φωτογραφία. Εντάξει, το αποδεικτικό υλικό είναι υπεραρκετό. Πείτε όμως σε όλους αυτούς, που ήταν εκεί και υπέγραψαν, τι έγιναν τα τρία εκατομμύρια υπογραφές; Ποιο το αποτέλεσμα; Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πείτε μας αν τα 3 εκατομμύρια των υπογραφών συμφώνησαν με τον ερχομό εδώ του πάπα ή με το ταξίδι του εκλιπόντος στο Βατικανό. Ήταν λόγω του καλού οικουμενισμού, τον οποίο όλοι έπρεπε να δεχθούμε; Αν είναι έτσι, και λόγω του ότι πολλοί εκ των αντιοικουμενιστών, που πλαισιώνουν την ιστοσελίδα σας, απερίφραστα δηλώνουν ότι ο οικουμενισμός είναι αίρεση, και μάλιστα παναίρεση, τότε πρέπει να συμφωνήσουμε ότι υπάρχουν οι καλές αιρέσεις και οι κακές αιρέσεις. Είναι έτσι ή δεν είναι;

- (Ιστολόγιο) : 1- Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος στο θέμα των ταυτοτήτων; Μήπως να καταλάβει την εξουσία με τη βια; Είσαι σοβαρός; 2 - Ο Πάπας ήρθε τότε και ζήτησε συγνώμη (έστω και υποκριτική), ενώ δεν έγινε καμιά συμπροσευχή ή οικουμενιστική παρατυπία. Ήταν μια καθαρά τυπική συνάντηση, την οποία την κατηγορούν κάποιοι ψευτο-υπερορθόδοξοι σα του λόγου σου! 3 - Συνέχισε να γελοιοποίησε! Μήπως συντάσσεσαι με τους ελεεινούς υβριστές του Μακαριστού Χριστόδουλου; Αξιός ο μισθός σου!

- (Σχολιαστής) : Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο αρχιεπίσκοπος στο θέμα των ταυτοτήτων; Έστω, δεν είμαι σοβαρός και γελοιοποιούμαι. Πολλά θα μπορούσε να κάνει εκτός από το χειρότερο που έκανε : Να στιβάξει μέσα σε ένα συρτάρι 3 εκατομμύρια υπογραφές, λάβαρα, Μακρυγιάννηδες, προσφωνήσεις κατά την εδώ έλευση του πάπα και τη δική του στο Βατικανό, και έξω να αφήσει μόνο το DVD της λαοσύναξης. Τρία εκατομμύρια υπογραφές, ήταν τρία εκατομμύρια ψηφοφόροι, οι οποίοι αν έπαιρναν τις οδηγίες, σαν αυτές που έδωσε ο Μακρυγιάννης, δεν θα άνοιγε ούτε μύτη. Απλώς, όφειλε να υπενθυμίσει στα τότε (και πάντα) κυβερνητικά ανδρείκελα ότι σε αυτά τα 3 εκατομμύρια όφειλαν τις θέσεις τους. Με ένα νεύμα δικό του εξουσιαστικούς θώκους δεν θα ξανάβλεπαν, αν συνέχιζαν την εκκλησιομαχία.

Δεν το είπε, ούτε άφησε να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Ίσως, επειδή νόμιζε ότι ο καλός οικουμενισμός διέθετε καλούς και ικανούς πατριώτες της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Οποία η πλάνη. Η εσχάτη αποδείχθηκε χειρότερη από την πρώτη : Υποδέχθηκε και τον πάπα! Καλός οικουμενιστής κι αυτός, ζήτησε συγγνώμη, μάθαμε όμως αργότερα ότι η πίστη μας ήταν ελλειμματική. Δηλαδή, ελλειμματική ήταν και η συγγνώμη του πάπα, αφού απευθυνόταν σε ελλειμματικούς.

Τέλος, επειδή δεν θέλω να γελοιοποιούμαι άλλο, σου γράφω ότι "σαν του λόγου μου ψευτο-υπερ-ορθόδοξοι" λένε ότι "καθαρά τυπικές συναντήσεις" μεταξύ ηγετικών μορφών στην Ιεραρχία, δικών μας και άλλων, είναι εντελώς άχρηστες και μάλιστα επικίνδυνες. Έχουν και θεολογικά τεκμηριώσει τις συστάσεις και τις συμβουλές, που μας άφησαν. Ήταν αναστήματα της Ορθοδοξίας, όπως ο άγιος Μάρκος Ευγενικός, που ακόμη και στην κηδεία του απαγόρευσε να προσέλθουν οι παπικοί. Εκείνος ήταν μάλλον υπερορθόδοξος. Αν ήταν και ψεύτης, μένει να μας το πείτε. Δεν ήταν βέβαια και καλός οικουμενιστής, ούτε φίλος των "καθαρά τυπικών συναντήσεων" με προσφωνήσεις αβροφροσύνης μεταξύ Ιεραρχών, όπως είσαστε εσείς.

Μετά από αυτά δεν μας μένει άλλο τίποτα από το να αναφωνήσουμε όλοι μαζί :
"Ελλάς, Ορθοδοξία
"Ζήτω η ουνία

Δεν υπάρχουν σχόλια: