Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η ελευθερία του προσώπου


 Τα κατωτέρω αφορούν σε σχόλιο άρθρου, που αναρτήθηκε σε φιλόθρησκο ιστολόγιο με πολιτικές και πατριωτικές "συνιστώσες", για να χρησιμοποιήσω έκφραση του συρμού. Το ιστολόγιο μας ενημέρωνε για το αποκρυφιστικό και αντιχριστιανικό ιδεολόγημα της Χρυσής Αυγής και καθιστούσε υπεύθυνους τους εκκλησιαστικούς φορείς για τυχόν υποστήριξη του νέου πολιτικού σχηματισμού, που έφερε αναστάτωση στα έδρανα του κοιμητηρίου της Βουλής. Τι ακριβώς έγραψα, ιδού : 

Όποιος δεν αγωνίζεται για την ενυπόστατη αλήθεια, πέφτει εύκολα θύμα μιας πλαστογράφου ελευθερίας. Το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό οι σιωνιστές και οι σύντροφοι μασόνοι. Με τη φόλα της ελευθερίας ξεσηκώνουν τους λαούς για να καταλάβουν στο τέλος, αν το καταλάβουν φυσικά, ότι ο
αγώνας τους ήταν για μια κίβδηλη ελευθερία, μια ψευδεπίγραφη δημοκρατία και οπωσδήποτε, για μια κάλπικη ψήφο. Η οποία μόνο δεινά τους φέρνει.

Όταν η ενυπόστατη αλήθεια πλαστογραφείται από την ανυπόστατη ελευθερία, και μάλιστα του προσώπου, τότε όλα αποβαίνουν επί ματαίω. "Γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς" (Ιν. η΄32-33). Πρόσωπο έχει μόνο η αλήθεια, όχι η ελευθερία. Θα εξηγήσω πιο κάτω γιατί αποκαλώ ανυπόστατη την ελευθερία.

Αν λοιπόν καλείτε τους Αρχιερείς, τους ιερείς και τους μοναχούς, που στηρίζουν πολιτικούς φορείς, και όχι ένα συγκεκριμένο κόμμα, να πάρουν θέση, οφείλατε αυτή την κλήση να στέλνατε προς πάσαν κατεύθυνση.

Πρέπει επιτέλους να δοθεί απάντηση στη στρεβλή θεολογία, που χρόνια τώρα μας τυραννεί, με αυτή την περίφημη, αλλά κακόδοξη και αιρετική, "ελευθερία του προσώπου".

Αυτοί που μας πιπίλισαν το νου καταφερόμενοι κατά της θεολογικής μας αφασίας και αλογίας, αφασικοί και άλογοι ήταν οι ίδιοι και όχι εμείς. Δεν προσδιορίζει και δεν καθορίζει η ελευθερία - με το διάκοσμο "του προσώπου" - την αλήθεια. Συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Η αλήθεια είναι καθοριστική και προσδιοριστική της ελευθερίας, η αλήθεια είναι καθοριστική και προσδιοριστική του προσώπου, επομένως και της ελευθερίας του προσώπου. Μόνο όταν η αλήθεια είναι ενυπόσταη, τότε και η ελευθερία παίρνει σάρκα και οστά. Ο άνθρωπος αποκτά πρόσωπο.

Η αφασία και η αλογία των ψευτοδιανοουμένων φάσκουσα είναι σοφή εμωράνθη. Αναποδογύρισε το "γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς". Μας είπαν "γνώσεσθε την ελευθερία" και μας υπέδειξαν τον τρόπο, τη σχέση. Άλλη απάτη κι αυτό. Μας βούτηξαν στην κακοδοξία και στην αίρεση και πλέον, δεν ξέρουμε τι μας γίνεται.

 Μπορεί εγώ κακώς να "προσπερνώ τα ντοκουμέντα που έχετε δημοσιεύσει για την αντιχριστιανικότητα της Χ.Α", όπως γράφετε, όμως κάκιστα κι εσείς εξακολουθείτε να επαναλαμβάνετε τα περί "ελευθερίας του προσώπου".

Το θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας όταν πλαστογραφείται και γίνεται "γνώσεσθε την ελευθερία", παύει να είναι θεόσδοτο. Είναι δώρο της μασονίας και του σιωνισμού, ακριβώς σαν αυτό της Χρυσής Αυγής. Την οποία πολεμάτε, αν και θα έπρεπε να τους βοηθούσατε να βγάλουν το κάρφος από τον οφθαλμό τους.  "καὶ ἰδοὺ ἡ δοκὸς ἐν τῷ ὀφθαλμῷ σου (...) καὶ ἀφήκατε τὰ βαρύτερα τοῦ νόμου, τὴν κρίσιν καὶ τὸν ἔλεον καὶ τὴν πίστιν· ταῦτα δὲ ἔδει ποιῆσαι κἀκεῖνα μὴ ἀφιέναι"

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος έγραψε ...

Εκτός όλων των άλλων ασχολούμαι (κάκιστα για σας) και με την υπεράσπιση της ελευθερίας του ανθρωπίνου προσώπου ως Θεόσδοτου δώρου που πρέπει να τιμούμε. Εσείς αγαπητέ κ. Χριστοδουλίδη ασχοληθείτε με την "Ορθόδοξη κατήχηση" της ασύμβατης με τον Χριστιανισμό Χ.Α και μόλις τελειώσετε συνεχίστε το "ιερασποστολικό" σας έργο πηγαίνοντας στις μασωνικές στοές και στις κάθε είδους αντίχριστες στοές να τους βοηθήσετε "να βγάλουν το κάρφος από τον οφθαλμό τους".
Εγώ δεν πολεμώ κανέναν απλώς καταγράφω και αναδεικνύω τον αντίχριστο χαρακτήρα της Χ.Α όπως και κάθε άλλης σκοτεινής "αυγής" της Ν.Εποχής.
Όσον αφορά τις "κατακεφαλιές" αφήστε αυτό τον ρόλο στους φίλους σας της Χ.Α που είναι ειδικοί σε αυτή την μέθοδο ...συμμόρφωσης.
Για την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου την οποία εσείς αμφισβητείτε, θα επανέλθουμε με ειδική ανάρτηση (αν και έχουμε γράψει δεκάδες φορές) ώστε να αναδείξουμε ποιός στρεβλώς ρητορεύει και ποιός αναπαραγάγει την Θεολογία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας

Απάντηση ΚΧ ...

Σας περιμένουμε, όχι όμως γράφοντας ότι "αμφισβητώ την ελευθερία του ανθρώπινου προσώπου". Παραβλέπετε ότι : "Το θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας όταν πλαστογραφείται και γίνεται "γνώσεσθε την ελευθερία", παύει να είναι θεόσδοτο. Είναι δώρο της μασονίας και του σιωνισμού, ακριβώς σαν αυτό της Χρυσής Αυγής. Την οποία πολεμάτε".

Ως προς τα υπόλοιπα "στολίδια" μου, δεν έχω τι να πω, άλλο από το "έτσι είναι, αν έτσι νομιζετε".

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ακόμη βρίσκομαι στην αναμονή. Περιμένω να δώ πόσο στρεβλά ρητορεύω, όπως μου καταλογίζει ο αναπαράγων τη θεολογία των πατέρων και του "θεόσδοτου δώρου της ελευθερίας του προσώπου". Ο θεολογών και διαστρέφων τους πατέρες - είμαι εγώ - ερωτά τον κύριο που "αναπαραγάγει την Θεολογία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας" (sic) τι έχει να μας απαντήσει σε αυτό : "νυνί δε έλευθερωθέντες από της αμαρτίας δουλωθέντες δε τω θεώ";