Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Οι εντολοδόχοι και το τίμημα κλοπής του ελαχίστου

Το τίμημα από το ελάχιστο δώρο της Ζωής, που κλέβουν οι εντολοδόχοι από το Μυστήριο του θανάτου
Οι λειτουργοί της διαφθοράς και της απωλείας

"Στο χώρο της εντατικής θεραπείας και στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών, η μάχη με το θάνατο είναι άμεση. Η δυσκολία είναι μεγαλύτε­ρη όταν ο γιατρός καλείται να θέσει μία διαχωριστική γραμμή μεταξύ θανάτου και ζωής. Αισθάνεται κανείς δέος καθώς άπτεται του μυστηρίου του θανάτου. Αλλά η επιστήμη και η ιατρική είναι δώρο του Θεού. Εμείς οι ιατροί, υπηρέ­τες της ιατρικής, λειτουργούμε ως εντο­λοδόχοι Εκείνου, στεκόμαστε με σεβα­σμό μπροστά στον άρρωστο, ως πρόσω­πο κατ' εικόνα Θεού. Έχουμε ιερή υπο­χρέωση να μαθητεύουμε την ιατρική επι­στήμη με επιμέλεια και υψηλό φρόνημα ευθύνης. Οι δεοντολογικοί και ηθικοί προβληματισμοί είναι πιο έντονοι και άμεσοι όταν πρέπει να ληφθούν αποφά­σεις εντός μικρού χρονικού διαστήμα­τος"(*)

Τα ανωτέρω από άρθρο με τίτλο :"Επιστημονική Θεώρηση του εγκεφαλικού θανάτου". Το υπογράφει ο κ. Σεραφείμ Νανάς, επίκουρος καθηγητής Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όσον αφορά στη συνέχεια του άρθρου, δεν είναι δυνατόν ο κ. καθηγητής να μη συμφωνεί με το παγκόσμιο επιστημονικό κατεστημένο, ή αδελφότητα και όχι κοινότητα. Γράφει : "Η αμφισβήτηση της εννοίας του εγκε­ φαλικού θανάτου διεθνώς γίνεται μόνον από μεμονωμένα πρόσωπα και σε επίπεδο φιλοσοφικής ή θρησκευτικής αντιπα­ραθέσεως" και ο κ. Νανάς δεν ανήκει στα μεμονωμένα πρόσωπα. Πώς θα ήταν δυνατό;

Όπως οι πολιτικές κατευθύνσεις προσδιορίζονται και οδηγούνται από μια υπερέχουσα αρχή και εξουσία, κατευθύνσεις τις οποίες όλοι οι εμπερίστατοι και υποτελείς καλούνται να εφαρμόσουν, το ίδιο περίπου ισχύει στη γενικότητά του και για την υπόλοιπη ιατρική αδελφότητα. Δεν θα ήταν συνεπώς υπερβολή να πούμε, αφού η αδελφότητα έχει θεοποιήσει την επιστήμη - είναι δώρο Θεού, μας λέει ο κ. Νανάς -, ότι ισχύει εδώ, των αναλογιών τηρουμένων, το του απ. Παύλου : "
ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ’ ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω. ὡς προειρήκαμεν, καὶ ἄρτι πάλιν λέγω· εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ’ ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω". Η ιατρική αδελφότητα του καθ΄ ημάς Αθήνησι Πανεπιστημίου εφαρμόζει κατά γράμμα αυτό που, για εντελώς διαφορετικούς λόγους, συνιστά ο απ. Παύλος.

Δεν θα ασχοληθούμε με την επιστημονική επιχειρηματολογία του κ. καθηγητή, που επιβεβαιώνει το αμετάκλητο της διάγνωσης του εγκεφαλικού θανάτου. Απλά θα του υπενθυμίσουμε αυτό που αποσιωπά και όφειλε να εκθέσει, αφού άλλωστε το χρωστάμε στην τεχνολογία. Γράφει : " Ο θάνατος του εγκεφάλου επέρχεται άμεσα μετά την παύση της καρδιάς και της αναπνοής". Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πρώτα ο ασθενής χάνει τις αισθήσεις του (εγκέφαλος), ύστερα αρχίζει η αναπνοή να αντιμετωπίζει δυσκολίες. Τέλος, καταπαύει η λειτουργία της καρδιάς και ο άνθρωπος "αφήνει την τελευταία πνοή". Αυτά όλα μετά από τα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπου πλέον μπορούμε σε αργή κίνηση να καταγράφουμε την επέλευση του θανάτου. Ο εγκεφαλικά νεκρός κατόπιν τραυματισμού, πριν προλάβει να καταργηθεί πλήρως η αναπνοή (γράφει ο κ. καθηγητής : "πρέπει να ληφθούν αποφά­σεις εντός μικρού χρονικού διαστήμα­τος") διασωληνώνεται για να διατηρηθεί η αναπνευστική λειτουργία. Κατά συνέπεια και η καρδιακή.

Και γιατί αυτό, θα ρωτήσετε. Η απάντηση είναι : για να επιβεβαιώσουμε τη διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου. Δηλαδή την αναστολή του θανάτου προκειμένου "εντός μικρού χρονικού διαστήματος" (sic) να αφαιρεθούν τα όργανα του θνήσκοντος, ώστε να έχουμε έναν αξιοπρεπή θάνατο! Τόσο αυτού ο οποίος ονομάζεται δωρητής, όσο και εκείνων που θα παραλάβουν τα μοσχεύματα. Να ζήσουν κι αυτοί με αξιοπρέπεια, λένε, όσο είναι να ζήσουν.

Όμως, ποια απάντηση θα δώσουν προς Εκείνον, του οποίου οι εντολοδόχοι (: ιερατείο και επιστήμονες) έκριναν σκόπιμο να δρέψουν τα οφέλη μετά από έναν χρήσιμο και έγκαιρο θάνατο, δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Το πιθανότερο είναι να παραπέμψουν Εκείνον, τον ερωτώντα, στους εντολοδόχους του Κλήρου και της Ιατρικής και ως κλέφτες και φονευτές, αμφότεροι να διασκορπιστούν στη σκόνη του Σύμπαντος. Αυτό είναι το τίμημα από το ελάχιστο δώρο της Ζωής, που κλέβουν οι λειτουργοί της διαφθοράς από το Μυστήριο του θανάτου, κατόπιν νέκρωσης του εγκεφαλικού στελέχους.

(*)  http://www.alopsis.gr/alopsis/egg_tha4.htm

8 σχόλια:

Bellou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εντάξει, είναι γνωστό, αλλά οι "δυο πνεύμονες" θέλουν τον Ένα άνθρωπο και δεν μας λένε ποιος είναι αυτός. Αν είναι ο Κύριος, τότε Ένας είναι και ο Πατήρ, Ένα το Άγιον Πνεύμα. Το οποίο όμως δεν είναι Ένα, αφού οι παπικοί το εκπορεύουν και από τον Πατέρα και από τον Υιό! Άρα, διφυές και δυαρχικό το άγιον Πνεύμα!! Τους ταιριάζει γάντι να λένε αυτό το σαχλό και αιρετικό της θεωρίας των δυο πνευμόνων. Ταιριάζει όμως και στους δικούς μας τους σαχλαμάρες, που θέλουν να μας κάνουν ουνίτες χωρίς να το πάρουμε είδηση. Βουτηγμένοι στην αίρεση του παπισμού, θέλουν κι εμάς να μας βουτήξουν.

Καταλάβατε αγαπητή κυρία Bellou τι βρώμικο παιγχνίδι παίζουν στην πλάτη του λαού του Θεού;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Λόγω λάθους του διαχειριστή :

Erato Bellou, άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας

Ο άνθρωπος γεννιέται με δύο πνεύμονες,
αλλά με εγκέφαλο χωρίς ημισφαίρια.

Σιγά-σιγά σχηματίζονται τα δύο ημισφαίρια
του εγκεφάλου,που ο σχηματισμός τους
ολοκληρώνεται στην ηλικία των 10 ετών.

Και είναι για να λειτουργεί ο εγκέφαλος
πιο αποτελεσματικά.

Γι' αυτό είμαστε πιο ευφυείς απ' τα δελφίνια,
επειδή αυτά δεν έχουν δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια,
παρ' όλο που ο εγκέφαλός τους έχει βάρος πάνω από
400 δράμια,που είναι το βάρος του ανθρώπινου
εγκεφάλου.

Τα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια δεν ήταν γνωστά στο
Μεσαίωνα.

Αντί να λένε οι παναιρετικοί οικουμενιστές για
θεωρία των δύο πνευμόνων,ας λένε καλύτερα,τρομάρα
τους,για την καλύτερη,πιο ταιριαστή θεωρία των
δύο εγκεφαλικών ημισφαιρίων.---Πλάκα κάνω.
ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΩΣΗ,ΜΕΣΩ ΚΑΜΜΙΑΣ ΘΕΩΡΙΑΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο άναρχος Θεός Πατήρ ανάρχως γεννά τον Θεό Υιό και ανάρχως εκπορεύει τον Θεό Άγιον Πνεύμα. Ο άναρχος Υιός ανάρχως γεννηθείς και εν χρόνω ενανθρωπήσας, εφανέρωσε το όνομα του Θεού Πατρός, ομοίως δε ποιεί το "λαλήσαν δια των Προφητών" Άγιον Πνεύμα. Ανάρχως εκπορευόμενο εξ ανάρχου Θεού Πατρός εν χρόνω και εν Χριστώ μας οδηγεί "εις πάσαν την αλήθειαν", εάν και εφόσον, "πάντα τα έθνη" μαθητεύσαντα και βαπτισθέντα (...) διδάχθηκαν "τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην" (Μτ.κη΄19-20). Τούτο λόγω και έργω εγένετο δια των Οικουμενικών Συνόδων.

Bellou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Αμαρτίες πριν από την ηλικία των 10 ετών
δεν υπάρχουν"

ΚΧ
Νομίζω υπάρχουν. Διάβασε τον ν' Ψαλμό (ἰδοὺ γὰρ ἐν ἀνομίαις συνελήφθην)

Bellou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Νομίζω, κι εγώ, ότι αμαρτίες γονέων κληρονομούνται. Άλλωστε, το "ουδείς αναμάρτητος" αφορά, κατά κάποιο τρόπο, και τα παιδιά των κάτω των 10. Προπατορικό γαρ το αμάρτημα και το αμαρτάνειν. Ότι δεν χρήζουν εξομολογήσεως, συμφωνώ. Η επισήμανση στο σχόλιό σου αφορούσε μόνο στο ένα σκέλος (: "Αμαρτίες πριν από την ηλικία των 10 ετών δεν υπάρχουν") και όχι στο "ή δεν χρήζουν εξομολογήσεως".