Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

"Μίλησέ μας για τον σχισματικό παλαιοημερολογιτισμό"


Ανώνυμος 22 Σεπτεμβρίου 2014 - 5:04 μ.μ.
- "Παλαιοημερολογίτη Χριστοδουλίδη, μίλησε μας για τον σχισματικό παλαιοημερολογιτισμό."

kx
- Μιλούν τα γραπτά μου, είναι όλα παλαιοημερολογιτικά και θρησκευτικά. Δείξε μου τα σχισματικά, μίλησέ τους για τα αιρετικά. Πώς σου ξέφυγε το "σχισματοαιρετκός" ;
Για να σε βοηθήσω τα κατωτέρω.

Η διαφορά μεταξύ έγκυρου και άκυρου ιερού Μυστηρίου είναι ότι στο μεν πρώτο, η δυναμική (η ενέργεια) του παναγίου Πνεύματος διαδράμει καθ΄ όλη τη διάρκεια ζωής του πιστού, ώστε κάποια στιγμή, αυτός που το δέχθηκε, αλλά δεν το αξιοποίησε, "εἰς ἑαυτὸν  ἐλθὼν εἰπεῖν (...) ἀπόλλυμαι! ἀναστὰς πορεύσομαι πρὸς τὸν πατέρα μου καὶ ἐρῶ αὐτῷ· πάτερ, ἥμαρτον εἰς τὸν οὐρανὸν καὶ ἐνώπιόν σου".

Από την άλλη, το άκυρο Μυστήριο παύει να είναι ιερό - δες τι γίνεται σήμερα - και είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεφύγει κανείς από τον μολυσμό, δηλαδή από την αίρεση, έστω κι αν αυτή είναι, θα λέγαμε, ατομική, ιδιωτική ή προσωπική. Θέλω να πω, αφορά μόνο αυτόν και όχι το σώμα της εκκλησίας.

Με την ευκαιρία αυτή σημειώνω εδώ το εξωφρενικό, όπου καινοτόμος μητροπολίτης με πλούσιο συγγραφικό - επιστημονικό έργο στα σύγχρονα βιοηθικά προβλήματα, υποστήριζε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να λάβει θέση στις Μεταμοσχεύσεις, επειδή εδώ εμπλέκονται οι προσωπικές απόψεις του καθενός. Με άλλα λόγια, επειδή όλους μας έπλασε ο θεός ελεύθερους, το Ορθόδοξο Δόγμα, που είναι Δόγμα της εξ αποκαλύψεως αληθείας, ανατρέπεται. Γίνεται δόγμα της ελευθερίας, όπως αυτό που διαφημίζουν οι δήθεν στερούμενοι δογμάτων μασόνοι, άλλως και ελευθεροτέκτονες.

Όταν λοιπόν ακούει κανείς να λέγονται τέτοια πράγματα από επίσημα χείλη φορέων (εις τύπον και τόπον Χριστού) της πίστεως, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί πού καταλήγουν τα ανενεργή ( : χωρίς την αγιαστική ενέργεια-Χάρι του Παρακλήτου) άκυρα Μυστήρια.

Για υπογραφή
Έγραφε ένας παλαιοημερολογίτης για τον σχισματικό παλαιοημερολογιτισμό
Για την αντιγραφή
http://apotixisi.blogspot.gr/2014/09/blog-post_87.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: