Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Υπερθετικά ακαινοτόμητοι, ιεροκανονικά ορθόδοξοι και εκκλησιαστικά "μπουλούκι"

Βλέπε ιστολόγιο  http://orthodox-voice.blogspot.gr/2014/09/kyprianos-christodoulides.html

Αυτοί που δεν μιλάνε για αποτείχιση

- Ο χήστης Γεώργιος Γιαννόπουλος (Γ.Γ) έγραψε :
Οι παραταξεις των ιεραρχιων και των συνοδων των Γ.Ο.Χ. δεν πρεπει να ασχολουνται με το θεμα του οικουμενισμου. Γιατι αφου κατασκευασανε οργανωμενες συνοδους με ιεραρχιες επισκοπων με μητροπολεις και αρχιεπισκοπες καινουργιες με ενοριες εκκλησιων μπηκανε σε κανονικο ρυθμο καινουργιας οργανωμενης εκκλησιας και το θεμα τελειωσε για αυτους. Γιαυτο οι επισκοποι των παραταξεων δεν μιλανε για αποτειχιση στους πιστους. Απο που να αποτειχιστουν αφου χειροτονουν συνεχεια επισκοπους. Οι παραταξιακοι επισκοποι κλεινουν τα ματια στους ιερους κανονες της αποτειχισεως και κανανε δικους τους κανονες παραταξιακους, για να χειροτονουν επισκοπους να δημιουργουν μητροπολεις και να κατασκευαζουν συνοδους.Διαστροφη καταστροφη και εξαφανιση των ιερων κανονων απο τους παραταξιακους επισκοπους,και πολλοι απο τους κληρικους μοναχους και λαικους αντι να τους κηνυγησουν για να καθαρισουν την κατασταση τους ακολοθουν αδιαμαρτηρητα συμετεχωντας και αυτοι στην μεγαλη προδοσια στην διαστροφη και στην καταπατηση του ιερου εκκλησιαστικου νομου. (Σ.σ. ως έχει)

-κυπριανός χ. (κχ) έγραψε :
- Γ.Γ.
Οι παραταξεις των ιεραρχιων και των συνοδων των Γ.Ο.Χ. δεν πρεπει να ασχολουνται με το θεμα του οικουμενισμου.

- κχ
Εντάξει, δεν θα ασχολούμαστε, θα αφήσουμε εσάς χωρίς επισκόπους και άνευ συνόδου. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι οι αντικείμενοι δεν θα σας αντιμετωπίζουν πλέον σαν ζηλωτές χωρίς επίγνωση. Θα λένε ότι είσαστε ένα "μπουλούκι" φανατικών τύπου ISIL, το οποίο όμως ISIL έχει πνευματικό ηγέτη. Εσείς, θα απαντήσετε, έχετε το Χριστό και άλλον δεν χρειαζόσαστε. Σωστά, αλλά έχουμε και την Εκκλησία με τον θεσμοθετημένο «τύπον και τόπο Χριστού». Έχετε κανέναν ή θα περιμένετε κάποια σύνοδο να τον αναδείξει ; Και τη σύνοδο πού θα την βρείτε ;

- Γ.Γ
Κατασκευασανε οργανωμενες συνοδους με ιεραρχιες επισκοπων με μητροπολεις και αρχιεπισκοπες καινουργιες με ενοριες εκκλησιων μπηκανε σε κανονικο ρυθμο καινουργιας οργανωμενης εκκλησιας και το θεμα τελειωσε για αυτους.

- κχ
Κάθε άλλο ! Δεν τέλειωσε, αφού κατασκευάζουμε (sic) επισκόπους συνεχώς για μητροπόλεις, αρχιεπισκοπές, ενορίες κλπ. οργανωμένες εκκλησίες με μαχητική διάθεση κατά του οικουμενισμού. Εσείς αυτό δεν τα θέλετε, δεν θέλετε όμως και οργανωμένες εκκλησίες. Τις θέλετε ανοργάνωτες, δηλαδή, "μπουλούκι".

- Γ.Γ
οι επισκοποι των παραταξεων δεν μιλανε για αποτειχιση στους πιστους

- κχ
Για ποια αποτείχιση να μιλάμε, αφού μας αντιμετωπίζουν ως εκτός εκκλησίας; Παρασυνάγωγους μας λέτε εσείς, τους ξεπεράσατε! Δεν μας λέτε καλύτερα αποσυνάγωγους, για να είσαστε πιο κοντά με κάποιους άλλους ;
Κύριε Γ.Γ. εμείς δεν μιλάμε για αποτείχιση. Την κάναμε πράξη εδώ και χρόνια, αλλά κάποιοι όπως εσείς χάλασαν αυτό που πήγαινε να γίνει. Οι άλλοι, όχι όλοι, μιλάνε για αποτείχιση και ο προ ημερών κοιμηθείς Νικ. Σωτηρόπουλος, που δεν μίλαγε για αποτείχιση, ιδού τι πρότεινε : "Μᾶς ἔλεγε: Ἂν ἔχετε ἀποτειχισμένο ἱερέα καλῶς, διαφορετικὰ ψάξτε νὰ βρεῖτε ἕνα ἁπλὸ παπά, σὲ μητρόπολη ἀντι-Οἰκουμενιστῆ ἐπισκόπου καὶ νὰ κοινωνᾶτε ἀπ’ αὐτόν". Και όπως συμπληρώνει ο Π. Σημάτης "σκόνταφτε στὸ πρόβλημα, ποῦ θὰ βρίσκουν οἱ χριστιανοὶ τὰ Μυστήρια, ἀφοῦ ἀποτειχισμένοι ἱερεῖς δὲν ὑπάρχουν" (*). Εσείς μπορεί να έχετε αποτειχισμένους αντιοικουμενιστές ιερείς, δεν έχετε όμως αποτειχισμένο αντιοικουμενιστή επίσκοπο, συνεπώς, τί θα κάνετε ; Αυτό που πρότεινε ο κοιμηθείς : Πήγαινε σε ιερέα επίσκοπου αντιοικουμενιστή-μη αποτειχισμένου να κοινωνάς, έστω κι αν ο επίσκοπος μνημονεύει οικουμενιστή ; Μάλλον όχι, αφού όλοι είμαστε το ίδιο. Τότε ; Σώζει την κατάσταση η μνήμη "πάσης επισκοπής ορθοδόξων" ;

-Γ.Γ.
Οι παραταξιακοι επισκοποι κλεινουν τα ματια στους ιερους κανονες της αποτειχισεως και κανανε δικους τους κανονες παραταξιακους, για να χειροτονουν επισκοπους να δημιουργουν μητροπολεις και να κατασκευαζουν συνοδους. Διαστροφη καταστροφη και εξαφανιση των ιερων κανονων απο τους παραταξιακους επισκοπους.

-κχ
Δεν κλείνουμε τα μάτια κ. Γ.Γ. Τα έχουμε ορθάνοιχτα και σας ρωτούμε : Τι βάζετε πρώτο και τι δεύτερο ; Πρώτο θέλετε τους ιερούς Κανόνες και δεύτερο το Δόγμα, ή μήπως πρώτο είναι το Δόγμα και δεύτερο οι ιεροί Κανόνες ; Οι οικουμενιστές ξέσκισαν τους Κανόνες, απέρριψαν το Δόγμα και πάνε για νέα εκκλησία. Εσείς θέλετε τους Κανόνες, μάχεστε για το Δόγμα, αλλά αποκεφαλίζετε την εκκλησία. Το σώμα (πάσα επισκοπή ορθοδόξων) γίνεται κεφαλή και ύστερα δεν ξέρετε τι σας γίνεται.
Ναι, δεν μιλάμε για αποτείχιση. Η Εκκλησία βρίσκεται στην έρημο και όποιος θέλει, την αναζητεί. Είναι εκεί και τον περιμένει.

Υστερόγραφο
- Γ.Γ. Πολλα λογια χωρις ουσια κυριε χριστοδουλιδη υπερασπιστα των παραταξεων. Γνωριζεις την γραμμη της συνοδου που υπερασπιζεσε πως αντιμετωπιζει τους καινοτομους????
Αμα γνωριζεις πεστο και σε εμας.

- κχ. Τη γραμμή τη γνωρίζω, όπως θα έπρεπε να τη γνωρίζετε κι εσείς. Κρίμασιν οἷς οἶδε Κύριος, ο ζήλος του οίκου του σας κατατρώγει :
17 εἰς ἑαυτὸν δὲ ἐλθὼν εἶπε· πόσοι μίσθιοι τοῦ πατρός μου περισσεύουσιν ἄρτων, ἐγὼ δὲ λιμῷ ὧδε ἀπόλλυμαι! 18 ἀναστὰς πορεύσομαι πρὸς τὸν πατέρα μου καὶ ἐρῶ αὐτῷ· πάτερ, ἥμαρτον εἰς τὸν οὐρανὸν καὶ ἐνώπιόν σου· 19 οὐκέτι εἰμὶ ἄξιος κληθῆναι υἱός σου· ποίησόν με ὡς ἕνα τῶν μισθίων σου. 20 καὶ ἀναστὰς ἦλθε πρὸς τὸν πατέρα ἑαυτοῦ.

(*) http://apotixisi.blogspot.gr/2014/09/3031.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: