Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς προς την Ιερά Σύνοδο για την προετοιμαζόμενη Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών

Τις λεπτομέρειες ας αναζητήσει ο αναγνώστης στον παρακάτω σύνδεσμο : http://aktines.blogspot.com/2010/11/blog-post_10.html, και ...

Και θα ηυχόμην να "έπιαναν τόπο" τα υπό του Σεβασμιωτάτου προταθέντα. Πλήν, ατυχώς, όλοι σήμερον ευρισκόμεθα υποκείμενοι της αδηρίτου και αδιαψεύστου επιστημονικής αληθείας, ήτις εν είδει δόγματος αποφαίνεται ότι "τα πάντα τελούν και τελειούνται συμφώνως των θεωριών και αρχών του Δαρβινισμού".

Δήλον ότι της εξελίξεως, ην αγνοήσαντες και μη προβλέψαντες οι Πατέρες ημών της Η΄ και της Θ΄ Οικουμενικής συνόδου, περί την πίστιν εναυάγησαν. Και πλανηθέντες υπό του αρχεκάκου κακώς εδογμάτισαν


Και ένα συμπληρωματικό σχόλιο με τίτλο :

QUIS ENIM NEGIT

Ο Σεβασμιώτατος θα ήταν προτιμότερο, προ της συγκλήσεως Πανορθοδόξου Συνόδου, να θέσει το ερώτημα στην Ιεραρχία : "Πόσοι εξ αυτών δέχονται την εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου;". Αυτό είναι το δόγμα της Επιστήμης που εφορεύει "εφ΄ όλης της ύλης", και κατόπιν, αφού το τοπίο ξεκαθάριζε, να ζητούσε επικύρωση των αποφάσεων της Η΄ και Θ΄ Οικουμενικής Συνόδου.

Διότι οι θεολογικοί κύκλοι της νεωτερικότητας δέχονται τον Θεόν μόνο δια το "είπε" (και εγένετο το big bang). Τα υπόλοιπα πήραν το δρόμο τους, μετά από το bang, που είχε προφητεύσει και ο δικός μας Ηράκλειτος ειπών "πατήρ πάντων πόλεμος", δηλαδή το bang του big bang.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΟ

Μήπως κάτι περέλειψα; Ω, ναι! Ξέρω, ξέρω, θα με ρωτήσετε : και πόσο big ήταν το bang του big bang;

Ήταν large, ήταν extra large, ήταν small ή x-small; Τι απ΄ όλα αυτά ήταν;

Και απαντώ. Για άλλους ήταν big ή extra large και για άλλους ήταν small. Καλύτερα, σχεδόν ανύπαρκτο ή μάλλον εντελώς ανύπαρκτο. Απλώς το βάζουμε, αλλοτε big και άλλοτε small, ανάλογα με τις περιστάσεις, τις φιλοδοξίες μας, την ιδιοτέλειά μας ή δια λόγους "εθναρχίας" (εδώ τα εισαγωγικά ταιριάζουν).

Προδεύσαμε και από το κάτι, προτιμήσαμε το τίποτα. Τα προσχήματα δεν μας βοήθησαν.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι τα γνωστά φαντάσματα βλέπει ο ταλαίπωρος Τελεβάντος εδω http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2010/11/blog-post_6070.html

Επισταθής

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Επισταθή και ... επιστήθιο αναγνώστη για την ενημέρωση που συχνά κάνει στο ιστολόγιο που φροντίζω.

Τι να πει κανείς για τους μαθητές του συγχωρεμένου π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου; Μόνο τη λύπη του μπορεί να εκφράσει για τη σύγχυση που τους μετέδωσε. Σύγχυση που τους καταδικάζει σε αβυσσαλέες αντιφάσεις ανίκανες να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και το ψεύδος, στο φως και το σκοτάδι, στην ειλικρίνεια και την υποκρισία.

Μολονότι θα μπορούσαν να ομολογήσουν την καταδίκη της νεοημερολογιτικής καινοτομίας και να ειπούν ευθαρσώς ότι η Πολιτεία είναι υπεύθυνη για το "κακό που μας βρήκε", αυτοί προτιμούν να διευθετούν τις αντιθέσεις τους με τον Καίσαρα δια της παπικής ευελιξίας των συνθέσεων. Έτσι συνθέτουν το θεό με τον διάβολο και αυτό που προκύπτει, είναι το σημερινό μας το κατάντημα. Οι εντός εκκλησίας να βρίσκονται έξω και να κατηγορούν τους έξω δια "σχάσιν", κατά την έκφραση του σεβασμιωτάτου, που αφορά βέβαια στους παπικούς. Οι παλιοημερολογίτες προκάλεσαν σχίσμα! Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι! Έκτακτα !!!

Σχόλια δεν χρειάζονται. Ο Κύριος να τους ελεήσει, να τους φωτίσει και ας προσευχόμαστε γι΄ αυτούς αδελφέ μου Επισταθή.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε κ.Χριστοδουλίδη σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια αλλά δεν συμφωνώ ότι φταίει ο π.Επιφάνιος για τα φαντάσματα που βλέπει ο Τελεβάντος και για τα οποία είναι ο μόνος υπεύθυνος.
Ο π.Επιφάνιος δεν του είπε να βλέπει παντού, δήθεν κληρικούς βωμολόχους και δήθεν ανθρώπους μικροπρεπεις!!
Ούτε όλα τα πνευματικά παιδιά του π.Θεοδωροπούλου έχουν τα χάλια του Τελεβάντου και την συκοφαντική του τρέλλα.

Επισταθής

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Καλώς, Επισταθή και επιστήθιε αναγνώστη.

Ίσως γίνομαι υπερβολικός, το κατανοώ. Αλλά δείξε κι εσύ την κατανόησή σου. Έχουμε γίνει άνω κάτω και οπωσδήποτε, ξεφεύγει λίγο η γραφή μας. Μάλιστα, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ανθρώπους όπως ο κ. Τελεβάντος.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει έχετε την πλήρη κατανοησή μου και καταλαβαίνω την αγανάκτηση σας που έπληξε κατα λαθος τον π.Επιφάνιο, ενώ έπρεπε να στραφεί κατα του φαντασιόπληκτου Τελεβάντου.

Επισταθής