Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

"... και διηγώντας τα να κλαις", τρίτο μέρος

Κυπριανέ Χριστοδουλίδη,

αν και συμφωνω στα περισσοτερα που ισχυριζεσαι,νομιζω οτι δεν εχεις καταλαβει οτι ενα ιστορικο γεγονος οπως η Μικρασιατικη εκστρατεια δεν κρινεται μονο απο την αρχη και το τελικο του αποτελεσμα,αλλα και απο την ενδιαμεση καταγραφη γεγονοτων.
Επιπλεον ανακατευεις πολλα ιστορικα γεγονοτα τα οποια ειναι μεν σωστα,αλλα δεν σχετιζονται με την Μικρασιατικη Εκστρατεια.
Ασφαλως ο ιμπεριαλισμος επαιζε, παιζει και θα συνεχιζει να παιζει σημαντικο ρολο στα γεωπολιτικα δρωμενα.
Το γεγονος ομως οτι δεν εκμεταλλευτηκαμε σωστα τις γεωπολιτικες αλλαγες προς οφελος της πατριδας μας την περιοδο '17-'22 ,δεν θεωρω οτι εχει να κανει με τον Βενιζελο,αλλα με τους βασιλοφρονες.
Ο πληθυσμος στην Μ.Ασια και στην Θρακη ηταν στην πλειοψηφια του ελληνικος,ο γεωγραφικος χωρος και ο πολιτισμος που ανεδειχθη εξισου ελληνικος και οι σφαγες των Νεοτουρκων απανθρωπες και αδιαμφισβητητες!
Οι Ελληνες εκλιπαρουσαν για βοηθεια!!
Οφειλω να σου υπενθυμισω οτι ο Βενιζελος δεν μπορεσε να κινηθει ουτε στον Ποντο,ουτε στην Κυπρο διοτι ηταν σε θεση να αντιληφθει οτι αυτες οι κινησεις θα ηταν ο λογος που θα εχανε σημαντικες συμμαχιες και διπλωματικες υποστηριξεις!
Ειναι αδικο να κρινουμε τον Βενιζελο απο την στιγμη που ο ιδιος δεν ηταν υπευθυνος για την διεξαγωγη της εκστρατειας απο το '20!
Ο Βενιζελος εν τουτοις προσφερθηκε να συμβαλλει με τις διασυνδεσεις του,αλλα οι βασιλοφρονες ,ως γνωστον, τον αγνοησαν!!Εδω βρισκεται ,νομιζω, η διαφορα μας!!
Δεν ειναι υποχρεωτικο να συμφωνουμε!!
Προσωπικα τον Καραμανλη δεν τον θεωρω "εθναρχη"!!
Αντιθετως!!
Θα μπορουσε καλλιστα να θεωρηθει και προδοτης με την αποδοχη των Συνθηκων Ζυριχης-Λονδινου,οσο και με την εισβολη του '74.
Δεν συγκρινονται καν!!

ΓΜ.


Κύριε ΓΜ,

Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Θα προτιμήσω να σχολιάσω αποσπασματικά μερικά σημεία.

1)"ΓΜ : ενα ιστορικο γεγονος οπως η Μικρασιατικη εκστρατεια δεν κρινεται μονο απο την αρχη και το τελικο του αποτελεσμα,αλλα και απο την ενδιαμεση καταγραφη γεγονοτων."

1α) ΚΧ : Ένα ιστορικό γεγονός για να καταγραφεί δεν κρίνεται ούτε από την αρχή, ούτε από το τέλος. Κρίνεται από τις προθέσεις ή καλύτερα από την προαίρεση, που έχει εκείνος (ή εκείνοι) ο οποίος παίρνει την πρωτοβουλία να είναι αυτός που θα γράψει την ιστορία. Αυτό θα φανεί. Η Ιστορία απλώς θα τον καταγράψει, όπως και τα γεγονότα που επισυμβαίνουν, και εναπόκειται στον καθένα να κρίνει αν αποτελεί (ή αποτελούν) παράδειγμα προς μίμηση ή προς αποφυγή.

Ο πατήρ Μπους, για παράδειγμα, ο οποίος υπερήφανα μας ανακοίνωσε, όταν αποφάσισε τον πόλεμο του Κόλπου, "ότι τώρα εμείς γράφουμε ιστορία", έγραψε μια ιστορία απόλυτου ψεύδους, πλήρους εγκλήματος και υπέρμετρης αλαζονίας. Λεπτομέρεις δεν αναφέρω για τα "εγκλήματα" με τα νεογνά των θερμοκοιτίδων στο Κουβέϊτ... .

2) "ΓΜ : Ο πληθυσμος στην Μ.Ασια και στην Θρακη ηταν στην πλειοψηφια του ελληνικος,ο γεωγραφικος χωρος και ο πολιτισμος που ανεδειχθη εξισου ελληνικος και οι σφαγες των Νεοτουρκων απανθρωπες και αδιαμφισβητητες!
Οι Ελληνες εκλιπαρουσαν για βοηθεια!!"

2α) ΚΧ : Οι σφαγές, και οι κάθε σφαγές, δεν γίνονται αιφνιδίως και στα καλά καθούμενα. Κάποιος κάνει την αρχή και οι μέθοδοι με τις λεγόμενες "πράξεις προβοκάτσιας" είναι εν πολλοίς γνωστές. Παράδειγμα; Οι βομβιστικές ενέργειες σε βάρος Εβραίων αραβικής προέλευσης, που ζούσαν και ευδοκιμούσαν για χρόνια σε Αίγυπτο και Ιράκ, για να εξαναγκασθούν να αποχωρήσουν και να εγκατασταθούν στη νεοαποκτηθείσα γη των πατέρων τους. Τις πράξεις αυτές τις έκαναν, φευ, οι ομοεθνείς με αυτούς. Να γράψω και για τους Τούρκους κυπριακής προέλευσης προ και μετά την ΕΟΚΑ δεν χρειάζεται. Παραδείγματα υπάρχουν άφθονα και για πολλούς άλλους.

3) "ΓΜ : Οφειλω να σου υπενθυμισω οτι ο Βενιζελος δεν μπορεσε να κινηθει ουτε στον Ποντο,ουτε στην Κυπρο διοτι ηταν σε θεση να αντιληφθει οτι αυτες οι κινησεις θα ηταν ο λογος που θα εχανε σημαντικες συμμαχιες και διπλωματικες υποστηριξεις!"

3α) ΚΧ : Δεν μπορούσε να ανοίξει πολλά μέτωπα, σωστά.

4) "ΓΜ : Το γεγονος ομως οτι δεν εκμεταλλευτηκαμε σωστα τις γεωπολιτικες αλλαγες προς οφελος της πατριδας μας την περιοδο '17-'22 ,δεν θεωρω οτι εχει να κανει με τον Βενιζελο,αλλα με τους βασιλοφρονες."

4α) ΚΧ : Όταν πέσεις στην παγίδα του πολέμου και αφήνεις την εναλλακτική πρόταση της ουδετερότητας, επειδή νομίζεις ότι θα σε ανταμείψουν για τη συμμαχία που τους προσφέρεις, τότε δυο πράγματα συμβαίνουν : Ή δεν ξέρεις με ποιούς έχεις να κάνεις, ή γνωρίζεις κάποια μεγαλόπνοα σχέδια, είθισται μυστικά και απόκρυφα, που σου έχουν εμπιστευθεί και έχεις συμφωνήσει μαζί τους. Τόσο όμως με το πάθημα της Μικρασιατικής καταστροφής, όσο και με το μάθημα της πρόσφατης εμφύλιας αλληλοεξόντωσης, αποδειχθήκαμε - οι πολιτικοί μας - ανεπίδεκτοι πάσης επιτηδεύσεως. Ούτε καν αντιλήφθηκαν σε τι πλανεμένες ιδέες τους είχαν ρίξει. Η Κύπρος βοά.( Αυτοί που πολέμησαν και απαγχονίστηκαν καλούνται να μοιράσουν τον τόπο τους με εκείνους που ούτε μύτη δεν τους άνοιξε). Δεν σημαίνουν αυτά - τα αφορώντα Βενιζελικούς και βασιλόφρονες - με κανένα τρόπο ότι και η άλλη πλευρά ήταν αθώα και συγχωρέστε με που ανακατεύω ιστορικά γεγονότα

5) "ΓΜ : Ειναι αδικο να κρινουμε τον Βενιζελο απο την στιγμη που ο ιδιος δεν ηταν υπευθυνος για την διεξαγωγη της εκστρατειας απο το '20!".

5α) ΚΧ : Την εκστρατεία θα την έκανε αλλά θα την έχανε. Οι Άγγλοι θα ήταν μόνοι μαζί με τους Έλληνες και οι Τούρκοι θα είχαν Ιταλούς, Γάλλους και Ρώσους με το μέρος τους. Οι φίλοι των Άγγλων οι Αμερικανοί δεν μπορούσαν να δώσουν χέρι βοήθειας. Η Σκύλλα ήξερε τι έκανε και άφησε τους άλλους, εμάς, να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Ένιψε τα χέρια της για να τρωγόμαστε στη συνέχεια οι βασιλόφρονες με τους βενιζελικούς.

Κύριε ΓΜ,

"Πάσα βασιλεία μερισθείσα καθ΄ εαυτήν ερημούται". Οι απελευθερωτές των Βαλκανίων, που έστησαν τα προσωρινά βασίλεια, αυτό το ξέρουν πολύ καλά. Τα έφτιαξαν για να τα καταργήσουν, για να στήσουν το ένα και μοναδικό τους Βασίλειο που είναι ο δικαής πόθος τους. Αυτός είναι ο στόχος. Όσο καιρό τους εξυπηρετούσαν τα "μαϊμουδοβασίλεια" τα ανέχθηκαν. Μετά τα ξήλωσαν και έβαλαν μπροστά τις δημοκρατίες. Σε λίγο θα τις καταργήσουν κι αυτές, όπως θα καταργήσουν και τα έθνη κράτη που έφτιαξαν. Αυτό είναι το ιστορικό δίδαγμα της Μικρασιατικής καταστροφής και όπως γράψατε : "Δεν ειναι υποχρεωτικο να συμφωνουμε". Λέμε απλώς τη γνώμη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: