Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Κουρμπάν Μπαϊράμ και Άσυλο


Ο Ρήγας Φεραίος από τη μια πλευρά, ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ στην άλλη και στη μέση οι πιστοί του Ισλάμ γονυπετείς υπαιθρίως. Μνήμην ποιούμενοι του Κουρμπάν Μπαϊράμ εις τα Προπύλαια του Ασύλου, όπως θα πρέπει του λοιπού να ονομάζεται το πανεπιστήμιο.

Το εκτροφείο πάσης επιστήμης, αγνοώντας συστηματικά ότι "το απέχεσθαι κακών εστίν επιστήμη", έγινε πλέον ο κήρυκας της ασυλίας πάσης Ασυδοσίας.

Στην αρχαιότητα άσυλα ήταν μόνο τα ιερά, οι ναοί. Το ιερό και το άσυλο συνέπιπταν. Σήμερα οι ναοί, τα ιερά, έφυγαν από τον τόπο τους και μετακόμισαν στο Πανεπιστήμιο, που έγινε βήμα πάσης ασυδοσίας μιας ανίερης (αποϊεροποιημένης) Ασυλίας.

Ιδού τα νέα αλλότρια ιερά, οι νέοι ανοίκειοι ναοί, μιας θρησκείας ξένης που παραμένει αμετακίνητη και δέσμια του Κουρμπάν Μπαϊράμ. Να τη χαιρόμαστε αυτή την προοδευτικότητα του Ασύλου.

Φοβάμαι, εκτός από Σταυρούς και Εικόνες, θα μας ζητηθεί σε λίγο να αποκαθηλώσουμε το Ρήγα Φεραίο και οπωσδήποτε τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε΄.

Η Ελλάδα οδηγείται σταθερά και αισιόδοξα στο δρόμο που χαράζει η παγκοσμιοποίηση. Για να είμαστε ακριβείς η μεταμορφωμένη αποικιοκρατία και ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός.

Τα πράγματα θα ακολουθήσουν το δρόμο, τον ελληνικό δρόμο και όχι το δρόμο των άλλων χωρών όπου συμφύρονται οι αλλοδαποί με τους εγχώριους. Αλλού το κλίμα δεν σηκώνει τα ελληνικά δρώμενα της "δημοκρατίας-σαχλαμάρα". Δεν σηκώνουν ούτε κι αυτήν ακόμη τη μαντήλα. Αλλά εδώ ο καλός μύλος τα αλέθει όλα και σε λίγο θα μοιραζόμαστε τα προβλήματα των Ισραηλινών με τους Παλαιστινίους.

Οι πασιφιστές που μας έσφαξαν κάποτε (σημ. έβαλαν άλλους) στη Σμύρνη και μας επέβαλαν την ανταλλαγή πληθυσμών, γύρισαν τώρα το δίσκο ανάποδα για να ακούσουμε τα τραγούδια της άλλης πλευράς. Μας γέμισαν με αυτούς που ανταλλάξαμε. Γίναμε πλούσια χώρα, προχωρήσαμε στην τεχνολογία, εξάγουμε τεχνολογία και εισάγουμε "φθηνά εργατικά χέρια". Για να μαζεύουν ελιές και πορτοκάλια, που είναι η τεχνολογία μας.

Πέρα όμως από αυτά είμαστε η χώρα που διδάσκει την αγάπη, τη συναίνεση, τη συνύπαρξη. Πάμε και σκοτωνόμαστε για να λευτερωθούμε κι έπειτα φέρνουμε τον τύραννο πίσω. Φέρνουμε το Ισλάμ, αφού πήραμε πρώτα το Δυτικό χριστιανισμό δίχως να το πάρουμε είδηση. Κανείς δεν μας είπε ότι το Ισλάμ και αυτή η αιρετική παραφυάδα του παπισμού, που γυροφέρνει την υφήλιο διδάσκοντας το μήνυμα της αγάπης με αλεξίσφαιρο διαφανές κάλυμμα, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν ο ένας απ΄τον άλλο.

Τα ίδια λένε μέσα τους, διαφορετικά τα έξω τους, αλλά τον ίδιο στόχο έχουν : Ποιος θα ξεγελάσει τον άλλο, για να μείνει τελικά αυτός μόνος και όλοι οι άλλοι να πέφτουν να τον προσκυνάνε.

Στην άκρη όμως παραμονεύει ένας τρίτος, που θα τους βάλει να σφαχτούν κι έτσι, ο δρόμος θα μείνει ανοιχτός, ελεύθερος και δημοκρατικός.

Δεν θα γυροφέρνει τον πλανήτη με αλεξίσφαιρη διαφανή λιμουζίνα. Θα τον έχουμε παντού και πάντα, παρόντα, δίπλα μας, στη τσέπη μας, μέσα μας. Και ... « χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν ». 

Κυρίες και κύριοι ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε την "Κάρτα του Πολίτη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: