Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

"... και διηγώντας τα να κλαις", τέταρτο μέρος

Κυπριανέ Χριστοδουλίδη,

Οσον αφορα την πρωτη σου απαντηση,σαφεστατα τα γεγονοτα κρινονται και απο τις προθεσεις και την προαιρεση αυτων που αναλαμβανουν πρωτοβουλιες.Το σκεπτικο του Βενιζελου το εχω αναλυσει σε προηγουμενα σχολια.Δεν υπαρχει ο λογος να γραφω τα ιδια για να μην σε κουραζω.
Νομιζω οτι το παραδειγμα συμψηφισμου Μπους-Βενιζελου ειναι ατοπο.
Στην δευτερη σου απαντηση εχω την αισθηση οτι αναφερεσαι σε προβοκατσια των Ελληνων εις βαρος των ομοεθνων τους σε Μ.Ασια και Θρακη.
Αν ισχυριζεσαι αυτο το πραγμα περιμενω να μου πεις ονοματα και ιστορικες πηγες!!
Τα επιχειρηματα σου περι Εβραιων δεν αναφερουν μια σημαντικη λεπτομερεια!!
Οτι οι Εβραιοι τοποθετουσαν βομβες σε στασεις λεωφορειων Αραβων ηδη απο το 1946 στην Παλαιστινη με αποτελεσμα να σκοτωνονται (και) γυναικοπαιδα!!
Μιλαμε για δολοφονιες Παλαιστινιων απο Εβραιους και οχι απο Παλαιστινιους "τρομοκρατες-προβοκατορες"!
Για τον τεταρτο ισχυρισμο ,εχω να γραψω οτι δεν εχεις κατανοησει καποια πραγματα που σου αναφερω σε προηγουμενα σχολια και επιπλεον δεν εξηγεις το γεγονος πως μετα την Μικρασιατικη καταστροφη ,οι Ελληνες συνεχισαν να εμπιστευονται τον Βενιζελο!!
Γιατ δεν εστειλαν τον Βενιζελο στο Γουδι??
Προσπαθησα να σου εξηγησω, επιγραμματικως βεβαιως, σημαντικες αστοχιες την περιοδο μετα την 1/11/1919.
Δεν μπορει ο Κεμαλ το '22 να συμμετεχει ή εν πασει περιπτωση να βρισκεται πολυ κοντα στις μαχες και ο δικος μας Αρχιστρατηγος 600 χλμ μακρια και να εχουμε την απαιτηση να κερδιζουμε μαχες, και ενω καποιες καταφεραμε να τις κερδισουμε ως προς την τακτικη αλλα οχι ως προς την στρατηγικη να μας φταιει ο Βενιζελος, ο οποιος μαλιστα προειδοποιησε την τοτε ηγεσια για τους κινδυνους του τοτε εγχειρηματος!
Οσον αφορα την πεμπτη απαντηση,ειναι μια υποθεση που στηριζεται σε πολυ λαθος βασεις!!
Διοτι η Εκστρατεια οπως την εθεσε ο Βενιζελος ειχε συγκεκριμενο πλανο που αφορουσε Μικρα Ασια και Θρακη!!
Και οχι εκστρατεια μεχρι την Αγκυρα!!
Απο την στιγμη που θα εδραιωνοταν η ελληνικη κυριαρχια στα παναρχαια αυτα ελληνικα εδαφη θα υπηρχε και στρατιωτικη υποστηριξη και απο Αγγλους και απο Γαλλους και απο Αμερικανους!!
(Σου εχω γραψει σε προηγουμενο σχολιο περι Μ.Ανατολης).
Κανεις δεν ηταν διατεθειμενος να πολεμησει στην αρχη τους Τουρκους!!
Μονο οι Ελληνες εδωσαν την σημαντικη μαχη και η επιβραβευση ειχε ηδη ερθει!!
Γι'αυτο και ο Βενιζελος προκηρυξε τοσο συντομα εκλογες!
Ηταν σιγουρος πως θα τις κερδιζε!!
Το οτι τις εχασε, εχει να κανει με τις μηχανορραφιες των βασιλοφρονων!!Που δυστυχως επηρεασαν τον λαο μας!!
Και απο εκεινο το σημειο και μετα αρχιζει η κατρακυλα!!
Οσο για την καταργηση εθνων -κρατων,πρωτου καταργησεις π.χ. το Ελληνικο κρατος θα πρεπει να καταργησεις την εθνικη και ιστορικη συνειδηση των Ελληνων!!
Αρα εξαρταται και απο εμας και οχι μονο απο αυτους!!

ΓΜ


Κύριε ΓΜ,

[Νομιζω οτι το παραδειγμα συμψηφισμου Μπους-Βενιζελου ειναι ατοπο]

Δεν έθεσα στην ίδια μοίρα τον Βενιζέλο με τον Μπούς. Απλώς, ήθελα να δείξω ότι, αν σου περάσει από το νου η ιδέα να γράψεις ιστορία, θα πρέπει να λαμβάνεις υπόψη τι πας να κάνεις. Ο Βενιζέλος ήθελε μια Ελλάδα των "δυο ηπείρων και των πέντε θαλασσών". Τόσο αφελής ήταν.
Θα τον άφηναν οι άλλοι ποτέ να γίνει μέτοχος στον δικό τους επιδιωκόμενο στόχο, την κυριαρχία τους; Πιόνι ήταν των σχεδιασμών τους και τίποτα άλλο. Και ποιός ο λόγος, στη θέση των Οθωμανών να βάλουν εμάς; Το ίδιο δεν θα κάναμε; Αν μας πίεζαν, θα αναζητούσαμε συμμαχία με τους Ρώσους και αν οι Ρώσοι με τον πανσλαβισμό τους έκαναν το ίδιο, θα ζητούσαμε τη βοήθεια από του Δυτικούς.

Οι συμμαχίες αν δεν έχουν δημοκρατικές ισότιμες προδιαγραφές - αυτές που ξέρουμε ήταν (και είναι) κυριαρχικές και ολιγαρχικές με δημοκρατική πρόφαση - προδικάζουν το μέλλον των συνήθως ανίσχυρων και υπό εξάρτηση συμμάχων.

[Στην δευτερη σου απαντηση εχω την αισθηση οτι αναφερεσαι σε προβοκατσια των Ελληνων εις βαρος των ομοεθνων τους σε Μ.Ασια και Θρακη.]

Δεν υπαινίχθηκα αυτό. Αλλά είναι κάτι που δεν μπορούμε και να το αποκλείσουμε.

[Οτι οι Εβραιοι τοποθετουσαν βομβες σε στασεις λεωφορειων Αραβων ηδη απο το 1946 στην Παλαιστινη με αποτελεσμα να σκοτωνονται (και) γυναικοπαιδα!!
Μιλαμε για δολοφονιες Παλαιστινιων απο Εβραιους και οχι απο Παλαιστινιους "τρομοκρατες-προβοκατορες"!]


Αναφέρθηκα σε Ισραηλίτες που ζούσαν σε Ιράκ και Αίγυπτο. Σας παραπέμπω στον Naeim Giladi, Εβραίο του Ιράκ και πρώην Σιωνιστή, συγγραφέα του βιβλίου «Ben Gurion's Scandals: How the Haganah αnd the Mossad Eliminated Jews» και τη συνέντευξη που έδωσε στο έντυπο LINK το 1998.(*)

[επιπλεον δεν εξηγεις το γεγονος πως μετα την Μικρασιατικη καταστροφη ,οι Ελληνες συνεχισαν να εμπιστευονται τον Βενιζελο!!
Γιατ δεν εστειλαν τον Βενιζελο στο Γουδι??]


Αν ήθελαν οι προστάτες του οι Άγγλοι να τον τελειώσουν θα το είχαν κάνει. Αλλά ήταν δικός τους άνθρωπος (χρήσιμος και ηλίθιος). Δεν είχαν συμφέρον να τον εγκαταλείψουν. Ποιός θα τους έλεγε τι σχεδιάζουν οι Γάλλοι;
Όσο για το ερώτημα, γιατί συνέχισαν οι Έλληνες να τον εμπιστεύονται, είναι σχεδόν το ίδιο με το : Γιατί οι Έλληνες εξακολουθούν ακόμη να εμπιστεύονται ένα Κοινοβούλιο που εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα και διαρκώς τρώει (και τρώμε όλοι) καρπαζιές;

[Απο την στιγμη που θα εδραιωνοταν η ελληνικη κυριαρχια στα παναρχαια αυτα ελληνικα εδαφη θα υπηρχε και στρατιωτικη υποστηριξη και απο Αγγλους και απο Γαλλους και απο Αμερικανους!!]

Τόσο αφελής δεν νομίζω να ήταν κανένας από αυτούς τους συμμάχους. Να βάλουν μέτοχο στο "πλιάτσικο" έναν ακόμη στιγμή που φροντίζουν να ξεπαστρεύουν μεθοδικά τους άλλους συνεταίρους. Αυτό που θέλουν είναι να μείνουν δυο, δηλαδή ένας.

[Οσο για την καταργηση εθνων -κρατων,πρωτου καταργησεις π.χ. το Ελληνικο κρατος θα πρεπει να καταργησεις την εθνικη και ιστορικη συνειδηση των Ελληνων!!
Αρα εξαρταται και απο εμας και οχι μονο απο αυτους!! ]

Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν. Ή καλύτερα "και ούτω ψηφίσωμεν". Μάτια έχουμε, αφτιά έχουμε, βλέπουμε τι γίνεται σήμερα.

(*) Για τον ενδιαφερόμενο, μπορεί να βρεί πληροφορίες που ελάχιστοι γνωρίζουν στον παρακάτω σύνδεσμο :

http://orthodoxi-pisti.blogspot.com/2010/11/blog-post_2109.html

Κυπριανέ Χριστοδουλίδη,

ενταξει, δεν συμψηφιζεις Μπους-Βενιζελο,αλλα συμψηφιζεις την "αφελεια" τους!!Τι να γραψω επ'αυτου?

οσον αφορα τους Εβραιους δεν αμφισβητησα αυτα που γραφεις ,αλλα συμπληρωσα με μια σημαντικη λεπτομερεια τον συλλογισμο περι προβοκατσιας!!

Οσον αφορα την "αφελεια" του Βενιζελου,ακομα και αν υπηρξε αφελεια,μπροστα στην ανικανοτητα των βασιλοφρονων που αλλα εταζαν και αλλα επρατταν, δεν θα μπορουσε ποτε να συγκριθει.
Εξακολουθεις να μην καταλαβαινεις οτι οι κινησεις του Βενιζελου δεν ησαν ποτε επιζημιες εναντι των συμμαχων!
Οι συμμαχοι δεν σε πουλανε αν εχουν συμφεροντα απο εσενα!!Οι ηγεσιες αλλαξαν και η εκαστοτε επιλογη φερνει και τα αναλογα αποτελεσματα!
Αντιθετως οι Οθωμανοι τα ειχαν πολυ καλα με τους Γερμανους και πολυ ασχημα με τους Δυτικους!
Το κλιμα αυτο αντιστραφηκε μετα το '20 υστερα απο λαθεμενες κινησεις των βασιλοφρονων!
Αν εχεις καταλαβει οτι οι Ελληνες συνεχιζουν να εμπιστευονται τους 300,τοτε λυπαμαι αλλα εχεις αδικο!!
Μια ελαχιστη μειοψηφια με πολυ ισχυρη δοση λαθροελληνων τους ψηφιζουν!
Ο συσχετισμος σου-του τοτε με το σημερα- ειναι ατοπος διοτι τοτε οι προδοτες τιμωρηθηκαν και δεν υπηρχε η πρωτοφανης με τα σημερινα δεδομενα αποχη!!
Ισχυριζεσαι επισης οτι
"Αν ήθελαν οι προστάτες του οι Άγγλοι να τον τελειώσουν θα το είχαν κάνει. Αλλά ήταν δικός τους άνθρωπος (χρήσιμος και ηλίθιος). Δεν είχαν συμφέρον να τον εγκαταλείψουν."

ΕΔΩ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ(εκτος απο το ηλιθιος)!!
Μονο που αυτο αποτελει μια διαχρονικη αληθεια!!
Και οχι αποσπασματικη!!
Δλδ σε πουλαμε κατα την εκστρατεια αλλα μετα θα τα΄χουμε καλα μαζι σου????Κατι προεκυψε στην διαρκεια της εκστρατειας που χαλασε τα σχεδια ολων!!
Η Ελλαδα δεν θα ηταν ποτε μετοχος σε "πλιατσικο"!!
Αντιθετως θα ηταν η χωρα που θα μπορουσαν οι συμμαχοι να στηριχθουν σε στρατιωτικο επιπεδο!!
Και θα μπρουσαν ανετα και γρηγορα να θεσουν και τις δικες τους βασεις στην Μ.Ασια!!
Οσο για το τι γινεται σημερα,καθε δραση προκαλει αντιδραση!!Αλλοιμονο αν σκεφτομαι οτι επειδη βγηκε ο Μπουταρης οι Μακεδονες εχουν χασει την ιστορικη τους συνειδηση!!

ΓΜ


Κύριε ΓΜ,

Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στο διάλογο που ξεκινήσαμε με αφορμή το σχόλιο "ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ". Να ευχαριστήσω επίσης και το ιστολόγιο που το δημοσίευσε, καθώς και τον αρθρογράφο του : "Έρχεται η τελευταία πράξη για την Ελλάδα".

Δεν έχω άλλο τίποτα να προσθέσω. Με την άδειά σας, την οποία προκαταβολικά - ίσως, κακώς - θεώρησα δεδομένη, τη συζήτηση που είχαμε την έχω αναρτήσει σε ιστοσελίδα που επιμελούμαι. Αν έχετε διαφορετική γνώμη θα τη διαγράψω.

Σας ευχαριστώ και πάλι

Κυπριανός Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: