Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Προετοιμάζουν απαγόρευση καλλιεργειών σε ιδιωτικούς κήπους

Ο τίτλος είναι δανεισμένος από το ιστολόγιο Greece Blognews (Ας μιλήσουμε επιτέλους) και το σχόλιο του γράφοντος.

ΦΟΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Το επόμενο βήμα που θα κάνουν οι απατεώνες, που φροντίζουν "για το καλό μας", είναι η φορολόγηση του δυνητικού εισοδήματος.

Παραδείγματος χάριν, έχει ένας 100 ρίζες ελιές και δηλώνει ετήσιο εισόδημα όσο και η επιδότηση που του δίνουν. Έρχεται μετά η εφορία :
- Διακόσια ευρώ σου δίνουμε, 200 ευρώ δηλώνεις, παραπάνω δεν βγάζεις;
- Όχι, απαντά ο επιδοτούμενος.
- Και ο έφορος : Αφού δεν βγάζεις αυτό που μας λένε τα "αντικειμενικά κριτήρια" (σημ. το δυνητικό εισόδημα) τότε τι τις θέλεις; Εμείς σε φορολογούμε για κέρδος 400 ευρώ αν δεν συμφωνείς να τις πουλήσεις. (*)

Τι θα κάνει ο φορολογούμενος; Θα τις πουλήσει ή θα πληρώσει αυτά που λένε τα "αντικειμενικά"; Στα οποία δεν αναφέρονται ότι, ο παπούς με τις 100 ρίζες ελιές, έστειλε τα παιδιά του στις πρωτεύουσες ή στα ξένα για καλύτερο βιός και το χωραφάκι με τις ελιές το έφαγαν οι "αγριάδες".

Κάποιοι έχουν την υπομονή και περιμένουν. Χορηγούν δάνεια και επιδοτήσεις. Ύστερα έρχεται ο "μπαλτάς" της εφορίας με τα αντικειμενικά και ... όλα στο σφυρί.

(*) Ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο με αντιμετώπισε στο παρελθόν ένας εφοριακός κλέφτης. Εμείς, μου είπε, σε φορολογούμε με βάσει τα αντικειμενικά κριτήρια. Αυτά λες εσύ, αυτά λέμε εμείς. Διόρθωσε τα νούμερα με αυτά που θα σου πω.

Μου ζητούσε να υπογράψω ψευδή φορολογική δήλωση, δηλαδή την καταδίκη μου, αφού θα ανέτρεπα αυτά που είχα δηλώσει.

Αρνήθηκα και στην παρατήρησή του, "τότε τι το θέλεις το ιατρείο, κλείσε το", του πέταξα στα μούτρα τα βιβλία και τα μπλοκάκια, μαζί με μια υπεύθυνη δήλωση. Πάνε 30 χρόνια τώρα και η περίφημη "περαίωση" δεν με αγγίζει. Οι κλέφτες μας αντιμετωπίζουν σαν κλέφτες. Και αν δεν είμαστε, επιμένουν και θέλουν να μας κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: