Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Οι συνήθως αποκαλούμενοι "χρήσιμοι ηλίθιοι", όπως ήταν ο Σαντάμ Χουσεΐν, οι δικοί μας Ιωαννίδης και Παπαδόπουλος, ο σημερινός ΓΑΠ, αλλά ακόμη και οι αποκαλούμενοι ημέτεροι "εθνάρχες" (Καραμανλής και Ελ. Βενιζέλος) αντί να έχουν τη δική τους σκέψη και το δικό τους νουν, παίρνουν έτοιμη τη σκέψη των άλλων και την περνούν σε μας : Για να τους ακολουθούμε, να οπαδοποιούμαστε και ύστερα να τρωγόμαστε.

Αυτοί, οι άλλοι, έχουν το στόχο τους : Την Κοινωνία των Εθνών οραματίστηκαν κάποτε, όταν η Βρετανική αποικιοκρατία μεσουρανούσε, την Παγκόσμια "Διακυβέρνηση" προτείνουν τώρα - αν και η "Παγκόσμια Κυβέρνηση" είναι το ζητούμενο. Βάζουν τους άλλους να κομματιάζονται και έρχονται αυτοί μετά να συγκολλούν τα κομμάτια.

Μας πετσόκοψαν στη Μικρασία και κατόπιν με τον εμφύλιο. Ακόμη και σήμερα κομμάτια είμαστε, άλλοι μιλούν για συμμοριτοπόλεμο και άλλοι για εθνική αντίσταση - με αλληλοεξόντωση. Το ίδιο έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν με τους Εβραίους. Το μίσος που διαρκώς καλλιεργούν με τους Άραβες τους βολεύει. Οι περιπλανώμενοι απάτριδες επέστρεψαν στα εδάφη τους για να σφάζονται διαρκώς με τους Παλαιστινίους. Τους έταξαν αυτοκρατορικά μεγαλεία, ένα κόσμο που θα τον εξουσιάζουν αυτοί, συχνά δολοφονώντας δικούς τους ανθρώπους που παρεξέκλιναν του σκοπού.

Γιατί; Διότι υπάρχουν οι ηλίθιοι δάσκαλοι των χρήσιμων ηλιθίων μαθητών. Που τους νανουρίζουν με την "διακυβέρνηση" νομίζοντας ότι και αυτοί, θα είναι συνδαιτημόνες (σημ. το εννοεί η πρόθεση "δια") στο τραπέζι του αυτοκράτορα-Πλανητάρχη. Αυτός τη δουλειά του θέλει να κάνει και όταν βάλει το στέμμα στο κεφάλι, οι συνδαιτημόνες, οι παρακοιμώμενοι και οι σύμβουλοι, θα φάνε την κλωτσιά για τη διαστρική (σημ. εδώ η πρόθεση "δια" κυριολεκτεί) σκόνη του "σύμπαντου": Του πέπλου της μοχθηρής αγάπης που κατακαλύπτει πάσα την οικουμένη!

Την ελευθερία την έκαναν να τη σιχαινόμαστε και την αγάπη να τη μισούμε, αυτό είναι το μάθημα των ηλιθίων, που διεκπεραιώνουν οι χρήσιμοι.
Θέλουν να μας ξεκάνουν, αλλά αυτοί θα φαγωθούν πάλι. Είναι η μοίρα τους αυτή.


Το σχόλιο που διαβάσατε γράφτηκε με αφορμή ένα άρθρο, που δημοσιεύθηκε στα ιστολόγια που παραπέμπουν οι κατωτέρω σύνδεσμοι.

Υπάρχει και συνέχεια

http://kostasxan.blogspot.com/2010/11/blog-post_3605.html
http://udemand.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: