Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΑΚΤΙΝΕΣ: Φωτογραφίες από την Θ. Λειτουργία όπου παρέστη ο “Αρχιεπίσκοπος” Καντέρμπουρι Ρόουαν Ουίλιαμς


Η φωτογραφία είναι από τη Θεία λειτουργία που τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος παρισταμένων και των υψηλών αγγλικανών ιερωμένων (Ρόουαν Ουίλιαμς κ.α). Το σχόλιο του γράφοντος στο ιστολόγιο http://aktines.blogspot.com/2010/11/blog-post_7829.html

Τι ήταν αυτοί οι αγγλικανοί (προτεστάντες); Μετέχοντες ή παρακολουθούντες; Αν ήταν μετέχοντες τότε καλώς (θα) εναβρύνεται ο μητροπολίτης. "Μετήλλαξε την αυτών φύσιν" και συγχαρητήρια.

Αλλά δεν ήταν. Δεν ήταν ούτε καν κατηχούμενοι. Τότε, τότε τι ήταν;

Ήταν παρακολουθούντες και ως παρακολουθούντες, κρίνονται απόβλητοι της Ιεράς μυσταγωγίας, κατά τας προσταγάς και εντολάς της - του σεβασμιωτάτου - πίστεως. Μας έμαθαν, και τον έμαθαν, ότι άλλο οι μετέχοντες και έτερο οι παρακολουθούντες. Είναι έτσι ή δεν είναι;

"εκ γαρ των λόγων σου δικαιωθήση και εκ των λόγων σου καταδικασθήση"

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι έκαναν οι λοιποί παρισταμένοι? Φαίνονται να τους κοιτάζουν και να μένουν απαθείς. Κάθησαν να συμμετάσχουν στην Λειτουργία αυτή? Ξέχασα, δεν τους ανακοινώθηκε από την Ιερά Σύνοδο ότι δεν πρέπει να παρευρίσκονται σε Συλλείτουργα και επομένως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Στα προστάγματα της Ιεραρχίας. Οπως ενημέρωσαν αυτή την Κυριακή και τους πιστούς - διαβάστηκε σχετική εγκύκλιος στους Ιερούς Ναούς - ότι η κάρτα του πολίτη είναι απλή αντικατάσταση της αστυνομικής ταυτότητας και δεν πρόκειται να περιέχει το 666. Εάν είναι να περιέχει το 666, θα ενημερώσει το Υπουργείο Εσωτερικών την Ιερά Σύνοδο και αυτοί τους πιστούς!!! Επομένως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Και ο κόσμος ησύχασε. Υπάρχει βλέπετε και η αρχή της Υπακοής! Εδώ γελάνε ή κλαίνε?
Ενας πιστός

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον "πιστό" Ανώνυμο σχολιαστή.

Το εκκλησίασμα διδάσκεται εδώ και χρόνια να παραμένει "εντός" και να ενδιαφέρεται μόνο για την ατομική σωτηρία του. Να μην ενδιαφέρεται για το "τι κάνει ο γείτονας". Λούζεται την αίρεση και την κακοδοξία, πηγαίνει στις εκκλησιές, μαθαίνει κάτι ψευτοθρησκευτικά και είναι συνειδησιακά εντάξει.

Αντί να σηκωθούν να φύγουν όλοι και να αφήσουν μόνους τους ιερείς της κιβδηλης ιερωσύνης μετά των υψηλών προσκεκλημένων αιρετικών, κάθησαν και βουτήχτηκαν ακόμη περισσότερο μέσα στην πλάνη.

Υποθέτω, μετά το "μετά φόβου, πίστεως και αγάπης, προσέλθετε", πολλοί θα προσήλθαν να μεταλάβουν.

Οποία φρίκη, Θεέ μου!
"Ατομική υπόθεση" η σωτηρία της ψυχής, αλλά ο όλεθρος μαζικός, αυτά είναι τα παθήματα από τα "θρησκευτικά" μαθήματα της "αγίας" έδρας που εδώ και έναν αιώνα μας παραδίδουν οι "εντός".

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη καλησπέρα,
Μια επείγουσα ανακοίνωση. Αύριο το βράδυ, Τρίτη, στις 21.50μ το κανάλι Mega προβάλλει ξανά - για δεύτερη φορά μετά το Δεκέμβρη του 2008 - την βλάσφημη ταινία Κώδικας Da Vinci. Ενημερώστε σας παρακαλώ όπως μπορείτε για αύριο αυτή την ώρα να προσεύχονται οι πιστοί. Δύσκολη η αυριανή ημέρα. Ας διαβάζουν όσοι μπορούν το ψαλτήρι την ώρα της μετάδοσης της ταινίας.
Χαιρετισμούς,
Ενας πιστός

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη καλημέρα,
Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την άμεση ανάρτηση του μηνύματος-ανακοίνωσης που σας έστειλα χθες. Στη συνέχεια, δεν μπορώ να κρατηθώ, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Πώς εξηγείται για την κάρτα του πολίτη να υπάρχει τέτοια αναστάτωση, δηλώσεις, ανακοινώσεις κλπ. και για την ταινία αυτή τίποτα. Σιγή! Σαν να πρόκειται για μυστικό. Αφήνουμε τέτοια βλασφημία έτσι και ξεσηκωνόμαστε για την κάρτα. Ναι, βέβαια, την κάρτα δεν πρέπει να την δεχθούμε, σίγουρα. Αλλά εάν σιωπούμε στην βλασφημία αυτή - η σιωπή συνάγει και αποδοχή - τι να την κάνουμε την αντίδραση στην κάρτα δεν ξέρω. Εδώ βλασφημούν όλες οι ηλικίες τον Θεό και οι ιερείς δεν τους στηλιτεύουν. Η βλασφημία δεν πειράζει κι ιδιαίτερα δηλαδή? Την κάρτα μην πάρουμε? Τι να μας κάνει η μη αποδοχή της κάρτας όταν είμαστε βλάσφημοι ή αποδεχόμαστε τη βλασφημία δεν ξέρω. Θυμάμαι που είχα διαβάσει κάπου ότι η Θεοτόκος τη στιγμή της Σταύρωσης έβγαλε τέτοια κραυγή που άνοιξε η γη σε κάποιο σημείο. Και η ταινία - μεταξύ άλλων - ειρωνεύεται και τη Σταύρωση του Κυρίου δείχνοντας άντρα στον Σταυρό και γυναίκα να γεννάει. Τι να πούμε μετά στην προσευχή μας στην Θεοτόκο δεν ξέρω. Τα λόγια κάποιου ο καθένας μπορεί να τα σκεφθεί λίγο και να τα κρίνει. Μπορεί να έχει ενημερωθεί από αξίους πνευματικά ανθρώπους και να προσπαθεί να ενημερώσει, που ξέρει κανείς? Δεν τον βλάπτει να το σκεφθεί λίγο. Από ότι ακούσθηκε σκοπός του κακού είναι να κάνει την Θεοτόκο να αποστρέψει το πρόσωπό της για να πάψει να προσεύχεται για την χώρα και να μας λιανίσει ο αντίδικος. Σας γράφω αυτά γιατί πιστεύω ότι θα τα καταλάβετε και δεν θα τα δείτε ως γραφικότητα ή ως αποκύημα φαντασίας. Για το λόγο αυτό και συστήθηκε να προσεύχονται και οι πιστοί την ώρα της μετάδοσης της ταινίας - όπως θα κάνουν και Αγιορείτες μοναχοί που ήδη προσεύχονται για αυτό και σήμερα θα προσεύχονται την ώρα της ταινίας - όπως ενημερώθηκα χθες. Αυτά σας τα γράφω ως ενημέρωση δική σας - όχι για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας - δεν ξέρω εάν θα τα καταλάβουν.
Δεν σας γνωρίζω προσωπικά - στη συζήτηση της μήνυσης ήθελα να σας μιλήσω, είχα να σας δώσω κάποιο έγγραφο, αλλά με τον κόσμο εκεί και από τη σύγχυσή μου λόγω της διαδικασίας τότε - την θυμάστε - δεν σας πρόλαβα. Θα προτιμούσα το μήνυμα αυτό να μην το δημοσιεύσετε - το στέλνω για ενημέρωση δική σας. Απλά σας ενημερώνω τι συμβαίνει με το θέμα. Οσο για το Ραδιοτηλεοπτικό, και οι δύο αιτήσεις που έχουν υποβληθεί δεν έχουν απαντηθεί ακόμα!
Πολλούς χαιρετισμούς,
Ενας πιστός

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον πιστό σχολιαστή,

Έκρινα ότι έπρεπε να δημοσιεύσω το μήνυμά του. Αυτά τα πράγματα - υπάρχουν και πολλά άλλα ακόμη - πρέπει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Και δεν θα πρέπει, όσοι έχουν αναλάβει τον καλό αγώνα κατά της αριθμοποιητικής, του ανθρώπου, κάρτας να τα θεωρήσουν αυτά μομφή, υπαινιγμό ειρωνείας ή απαξίωση του αγώνα τους.

Είναι ένα παράπονο δικαιολογημένο, είναι τιμή προς την υπεραγία Θεοτόκο, την μεσιτεύουσα αεί για τον ευλογημένο τόπο μας και όλους εκείνους που ορθοτομούν το λόγο της αληθείας. Αδέξια μερικές φορές και πάντως εύστοχα επισημαίνοντας καίρια ζητήματα.

Τα μέτωπα είναι πολλά και εύκολα συμβαίνει ο αποπροσανατολισμός. Τουλάχιστον από τη δική μου πολεμίστρα προσπαθώ να αποφύγω αντιπερισπασμούς και χαθεί η προσοχή μου.

Έφτιαξα ένα άρθρο χθες σχετικό με αυτό το βλάσφημο έργο, αλλά το κατάπιε το διαδίκτυο. Δεν ξέρω πώς έγινε. Το αποθήκευσα στις αναρτήσεις του ιστολογίου για επεξεργασία, αλλά αυτό δεν υπήρχε μετά. Χάθηκε και δεν θυμάμαι αυτά που έγραψα - αφού δεν υπάρχουν στο χαρτί.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη,
Εφόσον κρίνατε να το δημοσιεύσετε, καλά κάνατε. Δεν θα ήθελα, αληθινά, να στενοχωρήσω ή να θίξω αυτούς που αγωνίζονται για την κάρτα. Καλά κάνουν και έτσι έχουμε καθήκον και τους ευχαριστούμε. Απλά, να έχουν πιο πολύ διάκριση στην ιεράρχηση των προσπαθειών τους. Οσον αφορά για την ταινία, και αυτά και άλλα περίεργα θα δείτε όταν ασχοληθείτε με το θέμα - να το δημοσιοποιήσετε ή να το κριτικάρετε. Ετσι είναι αυτό. Αυτό το μήνυμα ήθελα να σας δώσω. Δεν πρόκειται για μια ακόμη ταινία. Είναι ταινία γραμμένη από το κακό το ίδιο. Εξ ου και η επανειλημμένη αναφορά του ονόματός του στο Βιβλίο - όπου αναφέρεται το όνομα του πονηρού - ας μη το γράψω εδώ - το οποίο είναι αυτό που ως μορφή βρίσκεται στην πλατεία Timesquare του Λονδίνου - που το μετέφεραν με βάρκα από την Αίγυπτο πριν δυο χρόνια και είναι ακόμα εκεί - από ότι ξέρω. Το όνομα του δαιμονικού αυτού πνεύματος αναφέρεται επανειλημμένα στο βιβλίο - αυτό είναι που είναι πίσω από την ταινία αυτή. Εάν διαβάσετε το σημείο αυτό θα το δείτε - εάν θέλετε θα σας στείλω τη σελίδα. Για αυτό και τα διάφορα περίεργα στις αντιδράσεις των ανθρώπων και στα γεγονότα που σχετίζονται με την ταινία.
Οι Αγιορείτες μοναχοί - που δεν χρειάζεται να το διαβάσουν στο βιβλίο για να το αντιληφθούν - γνωρίζουν τι συμβαίνει και προσεύχονται θερμά για αυτό. Ηθελα να είστε ενήμερος.
Πολλούς χαιρετισμούς,
Ενας πιστός

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Οφείλω και πάλι να ευχαριστήσω τον πιστό σχολιαστή. Ειλικρινά, αισθάνομαι τιμή με αυτά που καταθέτει, τα οποία άλλωστε δεν γνώριζα.

Οπωσδήποτε όμως κατάλαβα αμέσως πόσο βλάσφημη ήταν αυτή η ταινία. Τι να κάνω; Έπρεπε να την δω για να έχω γνώση περί τίνος επρόκειτο. Είχαν προκληθεί έντονες συζητήσεις.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, συγγραφέας και ειδικοί επί της κινηματογραφικής (έβδομης) τέχνης, θέλουν να μας πουν ότι :

΄Οπως οι άγιοι Οικουμενικοί πατέρες μας παρέδωσαν το αγιοπνευματικό Βιβλίο (Καινή Διαθήκη), έτσι κι αυτοί μας παραδίδουν το δικό τους βιβλίο και ταινία.

Οι βλάσφημοι είναι πάντα ηλίθιοι. Διότι οι μεν άγιοι Οικουμενικοί πατέρες δεν απέβλεπαν ούτε σε Τέχνη, ούτε σε πορισμό, από την ευσέβεια που αναδύεται μέσα από το Βιβλίο τους. Αντίθετα, οι ολετήρες διαστροφείς διαχρονικών πανανθρώπινων αξιών φτιάχνουν τέχνη (: βιβλία, ταινίες κλπ.) αποβλέποντας πάντα σε πορισμό (πλουτισμό) από την πρόκληση, τη ξεδιατροπιά, τη χυδαιότητα. Κοινός τόπος είναι σήμερα, όσο πιο πρόστυχος και προκλητικός γίνεσαι, τόσο περισσότερα τα προσωπικά σου κέρδη, αλλά και τα κέρδη αυτών που σε προωθούν.

Και όλα αυτά, εν ονόματι της ελευθερίας και του σεβασμού προς την Τέχνη - παραγωγής ασεβείας και βλασφημίας. Πάντως, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι στην περίοδο αυτή της οικονομικής μας δυσπραγίας (Μνημόνιο) οι δίαυλοι των λυμάτων έριξαν πάλι μέσα τον "Κώδικα Ντα Βίντσι". Για να αυξηθεί η τηλεθέαση και μαζί της, οι διαφημιστικές πρόσοδοι από την επεξεργασία των λυμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Σας συγχαίρω και τους δύο για τα σχόλια σας στο θέμα αυτό!

Όμως να ξεκαθαριστεί ότι ο "ένας πιστός" που συχνά γράφει στο παρόν ιστολόγιο του κ.Κυπριανού Χριστοδουλίδη, δεν είναι ο "Ένας πιστός" που έγραφε σχόλια συχνότατα στο ιστολόγιο "Θρησκευτικά" πριν τον συκοφαντήσει ο κ.Παναγιώτης Τελεβάντος και σταμάτησε να γράφει εκεί, πριν ένα χρόνο, διότι δεν δημοσίευε το ιστολόγιο "Θρησκευτικά" τις οφειλόμενες απαντήσεις του προς τον κ. Τελεβάντο.

Συνεχίστε να χτυπάτε τις βλασφημίες όσο πιο δυνατά μπορείτε!

Καλή συνέχεια!

Ένας πιστός
(που έγραφε στο ιστολόγιο "Θρησκευτικά μέχρι πέρυσι)

Ανώνυμος είπε...

Ναι το θυμόμαστε που έλεγε ότι είσαι ο Θανάσης. ΄΄Ηταν η αρχή τότε για τον Τελεβάντο και νόμιζε τους πάντες Θανάσηδες, τώρα όμως έχει θεραπευθεί πλήρως απο την Θανασίτιδα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη - επείγον,
Ανοίξτε σας παρακαλώ το ιστολόγιο orthodoxia.gr και διαβάστε το πρώτο άρθρο. Στο τέλος του άρθρου είναι η απάντηση του τι θα ακολουθήσει από σήμερα.
Χαιρετισμούς - Ενας πιστός, που αλλογραφούσαμε όλο το απόγευμα- για την ακρίβεια, μία πιστή

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη,
Επειδή δεν ξέρω εάν πέρασε το προηγούμενο μήνυμά μου, ανοίξτε σας παρακαλώ το orthodoxia.gr και διαβάστε το πιο πρόσφατο - πρώτο άρθρο. Στο τέλος του αναλύονται οι συνέπειες της σημερινής προβολής για τους υπευθύνους.
Ενας πιστός - που αλληλογραφούσαμε το απόγευμα (μία πιστή)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μα, φυσικά και το θυμάμαι. Ώρες,ώρες, μου έρχονται γέλια. "Θανάση" με ανέβαζε, "Θανάση" με κατέβαζε, απορούσα, δεν ήξερα τι συμβαίνει.

Κρίμα, έχει φρόνημα αγωνιστικό, αλλά πάει "στα χαμένα".

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Πληροφοριακό

Όλα τα μηνύματα έχουν παραληφθεί. Άλλα ήταν δημοσιεύσιμα, άλλα όχι - κατόπιν αιτήματος του αποστολέα.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Στο ιστολόγιο ksipnistere είδα σχετική ανάρτηση με το θέμα της επαναπροβολής της ταινίας "Κώδικας (σημ. μάλλον "κωδικός) Ντα Βίντσι". Διάβασα και τα σχόλια, είπα κάτι να γράψω, αλλά το επίπεδο είναι υπό το μηδέν.

Το γράφω εδώ και έχει σχέση με την Μητριαρχία που, όπως ισχυρίζεται κάποιος, επιδιώκουν οι αποκρυφιστές, θεοσοφιστές κλπ.

Αυτό που δεν γνωρίζουν, όσοι από διαφορετικές τοποθετήσεις καταγγέλλουν την επιδιωκόμενη και επιχειρούμενη Μητριαρχία, είναι ότι η μητέρα είναι υπεύθυνη για τη διαστροφή του φυσιολογικού ερωτικού ερεθίσματος του παιδιού της και συγκεκριμένα, του αγοριού. Τούτο, φυσικά, δεν αποκλείει σε εξαιρετικά λίγες περιπτώσεις, να είναι υπεύθυνος και ο αμφίφυλος (bisexual) πατέρας.

Εκδικείται η μητέρα τον άνδρα της για πολλούς και διάφορους λόγους και την εκδίκηση αυτή, την πληρώνει το αρσενικό παιδί της.

Έχουν γίνει μελέτες, αλλά δεν είναι συμφέρον να δημοσιοποιούνται οι μελέτες αυτές.

Αυτά θα τους έγραφα, αλλά σε ένα τόσο ευτελές σχολιαστικό "κοινό" δεν αξίζει τον κόπο.

Ανώνυμος είπε...

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/11/mega-channel.html#comments

υπάρχουν όμως και καλά σχόλια όχι μόνο των αντιχρίστων που έσπευσαν να γεμίσουν την αναρτηση με τις αηδιες τους.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τα είδα και τα διάβασα αγαπητέ μου. Αλλά δεν βγαίνει τίποτα. Αν ρίξεις μια σταγόνα ή ένα μπουκάλι απορρυπαντικό μέσα στη χαβούζα των λυμάτων, χαμένο θα πάει.

Βιολογικός καθαρισμός χρειάζεται, όχι όμως από γενετικώς μεταλλαγμένα προϊόντα καθαρισμού.

Δεν χρειάζεται να αναλύσω το συμβολισμό.

Ανώνυμος είπε...

Το θυμάμαι και εσάς σας έλεγε έτσι ο Τελεβάντος όπως και τόσους άλλους αλλά το σχόλιο μου απευθυνόταν στον "ένα πιστό" 30-11-2010 7:14 π.μ..

ο ανώνυμος 30-11-2010 9:17 π.μ.