Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΑΚΤΙΝΕΣ: Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου

 Όταν κυκλοφόρησε το τελευταίο του βιβλίο, για να ζητήσει συγγνώμη από τους αναγνώστες του παραδεχόμενος ότι όσα έγραψε - αθεϊστικά και εξελικτικά - ήταν λάθος και πλάνη, τότε εκείνοι που τον έκαναν διάσημο, απάντησαν ότι "ο κύριος αυτός πάσχει τώρα από γεροντική άνοια, μη τον λάβετε υπόψη".

Είπατε τίποτα; Διαβάσετε για να μάθετε.

Ο κύριος της φωτογραφίας είναι ο Βρετανός κ. Andrew Flew, φιλόσοφος που "έντυσε" φιλοσοφικά τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου. Προ του θανάτου του έγραψε ένα βιβλίο αναιρετικό των φιλοσοφημάτων του. Οι πρώην τιμητές του το απέδωσαν στη γεροντική άνοια που έπαθε  Πέθανε σε ηλικίς 87 ετών.
- Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...
"Τον έβαλαν να κτυπήσει τη μαγιονέζα, τον έκαναν διάσημο μάγειρο, αλλά στο τέλος αυτός την ... έκοψε. Την πέταξαν και τον πέταξαν, περιμένουν άλλοι στη σειρά να γίνουν διάσημοι."

- Ανώνυμος είπε...
"Δεν κατάλαβα το σχόλιο σας κ.ιατρέ.
 Μπορείτε να γίνετε πιο σαφής;"


- Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...
"Ευχαρίστως. Τον έκαναν διάσημο με τα φιλοσοφικά, αθεϊστικά, εξελικτικά κλπ., αεροκοπανήματα που έγραψε και όταν στα γεράματα κατάλαβε ότι αυτά που είχε γράψει δεν έστεκαν νοηματικά - το συνόψισε με το να γράψει : «Ή απίστευτη πολυπλοκότητα των διατάξεων, πού απαιτούνται για να δημιουργηθεί ζωή, δείχνει ότι έχει αναμιχθεί μία άπειρη νοημοσύνη στη δημιουργία της ζωής» -, τότε οι τιμητές της δόξας του, αυτοί που τον έκαναν διάσημο, είπαν ότι έπαθε "γεροντική άνοια".

Βλέπεις, ξέρουν πολλούς να πάσχουν από γεροντική άνοια και να γράφουν βιβλία! Εγώ, πάντως, στην ιατρική σταδιοδρομία μου δεν συνάντησα ανοϊκό γέροντα να γράφει βιβλίο. Αντίθετα, βρήκα πολλούς να γράφουν (παρ)ανοϊκά, να είναι νέοι, ακμαίοι και ωραίοι ή ηλικιωμένοι, και να τους δίνουν βραβείο από πάνω! Φωστήρες της βλακείας με βραβείο - και όχι "πατέντα".

Η άνοια γίνεται διάσημη νόηση και η νόηση ασήμαντη άνοια από τους εκτιμητές και τους τιμητές. Αυτό έχουμε σήμερα με τις διασημότητες των εξελικτικών και των αθέων.

Αν αποφάσιζαν κάποτε να μας πουν με ποιό τρόπο δοξάστηκε ο Δαρβίνος, ποιές σκοπιμότητες τους ανάγκασαν να τον χρίσουν σοφό, τότε θα βλέπαμε σε τι χάλι βρισκόμαστε από άποψη νοητικού επιπέδου. Δεν τολμά όμως κανείς να το κάνει. Διότι απλούστατα θα χάσει τη διασημότητά του ή θα τον κλείσουν σε τρελοκομείο.Έγινα σαφής;"

Τα γραφέντα από το ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ :

Τον περασμένο Απρίλιο απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών ό διάσημος Άγγλος φιλόσοφος Antony Flew. Ο Flew, γιός μεθοδιστή ιερέα, καθιερώθηκε σαν άθεος διανοητής μετά από μία σύντομη ομιλία του στη Σωκρατική λέσχη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά τα μέσα του 1950, με τίτλο «Θεολογία και έλεγχος του εσφαλμένου» (Theology and Falsification). Πολλοί είπαν ότι ή ομιλία αυτή ήταν ακατανίκητη απόδειξη της μη ύπαρξης Θεού. Έκτοτε έγραψε πολλά βιβλία, όπως ή ηθική της εξέλιξης, ψυχικά φαινόμενα κλπ. Επιβλήθηκε όμως κυρίως με τα βιβλία του περί μη ύπαρξης του Θεού.

Το 2004, μετά από πενήντα χρόνια έντονης αθεϊστικής δράσης, άφησε άναυδους τούς πάντες, κυ κλοφορώντας ένα DVD με τίτλο, «Έχει ανακαλύψει ή επιστήμη τον Θεό;». Σ' αυτό ανακοίνωνε, ότι οι σύγχρονες ανακαλύψεις και οι ασυνέπειες στη θεωρία της εξέλιξης τον ανάγκασαν να επανεξετάσει τις απόψεις του. «Ή απίστευτη πολυπλοκότητα των διατάξεων, πού απαιτούνται για να δημιουργηθεί ζωή, δείχνει ότι έχει αναμιχθεί μία άπειρη νοημοσύνη στη δημιουργία της ζωής».

Ζητούσε επί πλέον συγνώμη για την παραπλάνηση τόσων ψυχών. Τρία χρόνια αργότερα, το 2007, κυκλοφόρησε το τελευταίο του βιβλίο: «Υπάρχει Θεός: Πώς ό πιο διάσημος άθεος άλλαξε γνώμη».

Ή μεταστροφή του Flew προκάλεσε όχι μόνο σοκ, αλλά και την μήνη των άθεων διανοητών, Οι Times της Ν. Υόρκης δημοσίευσαν ένα καυστικό άρθρο, στο όποιο απέδιδαν τη μεταστροφή του σε γεροντική άνοια, άγνοια του πώς λειτουργεί ή επιστήμη κ.ο.κ. Και ή απάντηση του Flew: «Όταν δεν μπορείς να αντικρούσεις τα επιχειρήματα, τότε προσπάθησε να απαξιώσεις αυτόν πού τα λέει».

Ο Flew είχε δηλώσει, ότι πάντοτε ακολουθούσε την αρχή του Σωκράτη: «Πηγαίνω όπου με οδηγεί ή αλήθεια», θα συμπληρώναμε κι εμείς το του Μενάνδρου: «Άγει δέ προς φώς την άλήθειαν χρόνος» (ό χρόνος φέρνει την αλήθεια στο φώς).

20 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2010/11/blog-post_678.html

Κύριε Κυπριανέ καταγγέλω τον Οδυσσέα ότι γίνεται αιτία να μας κατηγορεί ΑΔΙΚΑ ο συκοφάντης και φαντασιόπληκτος Τελεβάντος. Στείλαμε πολλά σχόλια εναντίον του ψευτοθεολόγου Μουστάκη αλλά ο Οδυσσέας που τώρα τελευταία αρέσκεται στις ασεβείς απόψεις ή τις ανέχεται, δεν τα δημοσίευσε.
Το στέλνω σ' εσάς διότι εσείς είστε το ελεύθερο βήμα. Οι άλλοι τα κόβουν τα σχόλια μας, όσα αναφέρονται σε ονόματα και θίγουν αλήθειες.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το είχα διαβάσει αυτά του Μουστάκη, αλλά δεν έγραψα τίποτα. Προτίμησα διακριτικά να απέλθω και ως προς τον Τελεβάντο, που νομίζει ότι οι Παλαιοημερολογίτες είναι τύπου Μουστάκη ή δεν ξέρω ποιου άλλου, πέφτει κι αυτός στην ίδια παγίδα, που έχουν πέσει και άλλοι. Δεν το κρύβω, είναι κάποιες ομάδες που ακολουθούν το Παλαιό. Είναι άνθρωποι που νομίζουν ότι ακολουθώντας το, έχουν εξασφαλίσει το εισητήριο για τον Παράδεισο, λες και οι τόσοι αιρετικοί που κατά καιρούς προέκυψαν στα παληά εκείνα χρόνια, δεν ήταν "με το Παλαιό". Το ίδιο νομίζουν και οι του Νέου

Προσοχή χρειάζεται αδελφέ μου, ταπείνωση και προσευχή. Οφείλουμε να καταγγέλλουμε την καινοτομία χωρίς να φθάνουμε στους Μουστάκηδες ή τους Τελεβάντους.

Δημήτρης είπε...

Κύριε Κυπριανέ, γιατί μπλέκετε το παλαιοημερολογιτικό ζήτημα σε άσχετα θέματα; Γιατί μιλάτε σε α' πληθυντικό και δίνετε την εντύπωση ότι είμαστε και οι δυο το ίδιο παλαιοημερολογίτες;
Εγώ όχι μόνο δεν είμαι παλαιοημερολογίτης αλλά θεωρώ ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι παλαιοημερολογίτες δεν έχουν Μυστήρια διότι αλληλοκαθαιρέθηκαν και έγιναν χίλια κομμάτια.
Και επιτέλους το ζήτημα αυτό αν θέλετε να το ζητήσουμε αλλού, εδώ γιατί το μπλέξατε;
Μήπως κατα βάθος θέλετε μια αποκοίμιση της συνείδησης σας με το να πω ότι εντάξει είστε εντάξει εκεί που είστε; Οχι δεν θα το πω.
Απο αγάπη θα σας πω να ανησυχείτε εκεί που βρίσκεστε.
Αλλά άλλο το θέμα μας που είναι η ασεβής στροφή του Οδυσσέα με την φιλοξενία Μουστάκηδων και τον αποκλεισμό των αντίθετων φωνών.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δημήτριε,

Αν χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό είναι διότι απευθύνομαι σε όσους έχουν καλή και αγαθή την προαίρεση. Έχουν βίο εκκλησιαστικό, έχουν μελετήσει και γνωρίζουν ποιοί και πώς μας επέβαλαν τη μεταβολή του εκκλησιαστικού χρόνου.

Η Εκκλησία βρίσκεται σε αταξία και κανείς καλής προαίρεσης άνθρωπος δεν το αμφισβητεί. Τι άλλο βγάλαμε, από το να βρισκόμαστε σε μόνιμη διαμάχη μεταξύ μας. Βασιλόφρονες και αντιβενιζελικοί, παλιοημερολογίτες και νεοημερολογίτες, δεξιοί και αριστεροί, προοδευτικοί και συντηρητικοί, για να φτάσουμε στον οικουμενισμό και στη νέα τάξη πάλι με αντιμαχόμενες παρατάξεις.

Ως προς τον ισχυρισμό : αυτοί του παλαιού έγιναν χίλια κομμάτια, είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτό που λέει ο πάπας για τους προτεστάντες. Με ισχυρές και αυταρχικές διοικητικές δομές δεν διασώζεται ο θεσμός της Εκκλησίας. Ο οποίος είναι θεσμός Αληθείας ή αληθής Θεσμός. Η Αλήθεια σώζει την Εκκλησία, όταν η Εκκλησία είναι αληθής και Αλήθεια. Όχι οι ιδιοτελείς επαμφοτερίζουσες "δομές σκοπιμότητας".

Οι εκκλησιαστικοί υποτάχθηκαν στους πολιτικούς - λέει - το αφήνουν να εννοηθεί - για να μας προφυλάξουν, τόσο οι πρώτοι όσο και οι δεύτεροι, από τον επαπειλούμενο αφανισμό μας κατά το γένος, τη γλώσσα, την ιστορία και γι΄ αυτή τη φλούδα γης που αγωνιστήκαμε να ελευθερώσουμε.

Δες όμως τι έγινε, τώρα που οι πρώτοι εκτελούν τις εντολές των χαλκείων της διεθνούς διπλωματίας έχοντας από κοντά τους δεύτερους. Σε όλες τις καίριες θέσεις "διάσωσης" βρίσκονται άνθρωποι που εξυφαίνουν τον αφανισμό μας και από την άλλη πλευρά, έχουμε κι εκείνους που μας συνετίζουν θυμίζοντάς μας το σχίσμα των παλαιοημερολογιτών (ή τη "σχάση" των παπικών). Κομμάτια έκανε την "εκκλησία" του ο πάπας με τους προτεστάντες, κομμάτια την κάναμε κι εμείς με τους παλαιοημερολογίτες. Οι μεν με τα έγκυρα Μυστήρια, οι δε με τα άκυρα.

Αν νομίζεις με αυτά, ότι προσπαθώ να κοιμήσω τη συνείδησή μου δεν μπορώ να σου το απαγορεύσω. Πάντως, με έμαθαν να προσβλέπω και να επιδιώκω και να απευθύνομαι όχι στη δέσμια του "εγώ" συνείδηση.

Αν, ακόμη, νομίζεις ότι πρέπει να ανησυχώ "εκεί που βρίσκομαι", σου απαντώ ότι ανησυχώ : Πάντα και πραγματικά. Γι΄ αυτό κάθε φορά προσεύχομαι πριν γράψω και παρακαλώ συν τοις άλλοις τον άγιο, που έχω την τιμή και το βάρος να φέρω το όνομά του, να θέτει "φυλακή" στη γραφίδα μου.

Ανώνυμος είπε...

amethystos είπε...
Ο Τελεβάντος είναι ψυχοπαθής. Τόν έχουμε συμβουλεύσει να μήν γράφει πρίν πάρει τα χάπια του. Δυστυχώς υπάρχουν blogs ακόμη και θεολόγων τα οποία δημοσιεύουν κείμενα αυτού του αισχρού συκοφάντη. Έφυγε ξαφνικά απο την Κύπρο και δέν ξέρουμε γιατί. Ακόμη και η Αποτείχηση η οποία μας έμπλεξε μαζί του δέν αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Δυστυχώς υπάρχουν Χριστιανικά blogs τα οποία πατούν επι πτωμάτων για να αποκτήσουν μεγάλη επισκεψιμότητα.
16/11/10 6:22 μμ

http://amethystosbooks.blogspot.com/2010/10/blog-post_8891.html?showComment=1289924558898#comment-c8960234730704836582

Παρατηρητής

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Με είχαν πάρει κι εμένα τα σκάγια. Φαίνεται όμως ότι ρώτησε, έμαθε και πλέον δεν ασχολείται μαζί μου.

Δημήτρης είπε...

Δεν συμφωνώ μαζί σας για το θέμα των παλαιοημερολογιτών ούτε ότι δικαιολογούνται για το σχίσμα που έκαναν για την διαφορά των ημερών. Ας το συζητήσουμε αυτό άλλη φορά όμως παρακαλώ.

Το θέμα μας είναι ο συκοφάντης Τελεβάντος που απο επιπολαιότητα ή εμπάθεια, βλέπω δημιουργεί συνεχώς προβλήματα, λες και τον έβαλε σκοτεινή δύναμη ως δούρειο ίππο να διχάσει τους ορθόδοξους και να σπείρει διχόνοιες στον αγωνιστικό χώρο!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο κ. Τελεβάντος μολονότι γνωρίζει πολλά όσα γράφουν οι Πατέρες της Εκκλησίας, λησμονεί τι γράφουν και για την καχυποψία.

Ανώνυμος είπε...

Καχυποψία ή συκοφαντία; Για το πρώτο που είναι ελαφρύ δεν ξέρω αν γράφουν για το δεύτερο όμως που είναι βαρύτατο ξέρω ότι γράφουν και μάλιστα πολλά.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το φιλύποπτον (καχυποψία) και φιλοκατήγορον (συκοφαντία)

Ανώνυμος είπε...

Το φιλοκατήγορον δεν σημαίνει απαραίτητα συκοφαντία. Φιλοκατήγορος μπορεί να είναι κάποιος που κατηγορεί δίκαια τον άλλον αλλά όχι απο κίνητρο να τον διορθώσει αλλά για να κατηγορήσει απλα και μόνο.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- "δεν σημαίνει απαραίτητα συκοφαντία"
το φιλοκατήγορον
- αλλά μπορεί και να σημαίνει

Ανώνυμος είπε...

Δείτε εδώ αθλιότητες Τελεβάντου
http://amethystosbooks.blogspot.com/2010/10/blog-post_8891.html

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Τελεβάντος ή εντελώς επιπόλαιος είναι ή ηθελημένα διαστρέφει τα πράγματα.
Ξεκάθαρα φαίνεται ότι ο Ιωάννης Καρδάσης είναι ο Ι.Κ. !
Και μόνο απο τα αρχικά τους μπορεί κάποιος να το καταλάβει.
Όμως το πιο πιθανόν είναι επίτηδες, στην τελευταία του επίθεση, τον γράφει ως Γιάννη Καρδάση (και όχι Ιωάννη Καρδάση) ώστε να μην είναι και τόσο εύκολο να το αντιληφθεί κανείς!!!!!

Γράφει λες και είναι βλάκας
" Ο ειδικός “μπαρκοντολόγος” (αλήθεια από ποιο πανεπιστήμιο πήρε το δίπλωμα;) κ. Γιάννης Καρδάσης μετά του μέντορος αυτού που υπογράφει συνήθως ως ΙΚ (του γνωστού και μη εξαιρετέου κληρικού με τα καθημερινά κατορθώματα σε πολλά επίπεδα). "


Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ιωάννης Καρδάσης έχει σπουδάσει το bar-code όπως έχει δηλώσει στο Ορθόδοξο Παρατηρητήριο και στην Αποτείχιση πολλές φορές.

Ομως να τί λέει ο Ι.Κ. που πείθει και τον πλεον ΒΛΑΚΑ ότι είναι ο ίδιος Ιωάννης Καρδάσης.

α/ Έχω σπουδάσει και μετεκπαιδευθεί στα συστήματα b-c και chips και γνωρίζω πολύ καλά ότι σ' αυτά τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν υπάρχει ο 666, αλλά ούτε καν ο αριθμός 6. Όλα τα αντίθετα προέρχονται από τους φουνταμενταλιστικούς κύκλους των ΗΠΑ και ήρθαν στην Ελλάδα από Ελληνοαμερικάνους, όπως όλες οι προτεσταντικές αιρέσεις.

16 Νοεμβρίου 2010 1:38 μ.μ.

http://apotixisi.blogspot.com/2010/11/666.html


Αρα μάλλον συνειδητά συκοφαντεί με λύσσα και μανία τον άξιο κληρικό της Πτολεμαϊδας ο Τελεβάντος Και μαζί με αυτόν και όλους τους ανώνυμους και εσάς.

Επιβλέπων

17/11/10 6:29 μμ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Επιβλέπων,

Δεν καταλαβαίνω πώς μπλέκει στην υπόθεση αυτή, διαμάχη Τελεβάντου με ΙΚ, ο άξιος κληρικός της Πτολεμαϊδας;

Δημήτρης είπε...

Τί δεν καταλαβάνετε; Ο Τελεβάντος νομίζει ότι ο ΙΚ είναι ο κληρικός της Πτολεμαϊδος. Όπως νόμιζε ότι εσείς είσασταν ο Θανάσης που κυνηγούσε. Πρώτα κυνηγούσε το φάντασμα Θανάσης και έβλεπε σε όλους τους ανώνυμους το φάντασμα Θανάσης. Τώρα αφησε το φάντασμα Θανάσης και κυνηγάει το φάντασμα κληρικός Πτολεμαϊδος. Και μετα δύο φαντάσματα έχει φοβερή εμπάθεια φαίνεται, αγιάτρευτη.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο συγχυτικός μεταδίδει τη σύγχυση. Στην υπόθεση έρχεται να εμπλακεί και ο αμέθυστος. Τι γίνεται; Αμέθυστος, κληρικός από Πτολεμαΐδα και ΙΚ είναι το ίδιο πρόσωπο κατά Τελεβάντο;

Παρεμπιπτόντως διάβασα και αυτό από ΙΚ :

"Θεωρώ, ότι είμαι πιστό μέλος της Εκκλησίας, μετέχοντας πλήρως της μυστηριακής της ζωής, υπό πνευματική καθοδήγηση. Ως εκ τούτου, δεν βλέπω καμία πατερική τεκμηρίωση πάνω στα δικαιώματα του ανθρώπου..."

Πλήρης αυτοδικαίωση! Όπως ο Φαρισαίος της γνωστής παραβολής με τον Τελώνη. Αυτός όμως αναγνωρίζει ότι "θεωρεί" πιστό μέλος της εκκλησίας τον εαυτό του!! Το ίδιο λένε και οι μασόνοι. "Θεωρούν" ότι είναι μέλη της εκκλησίας και μάλιστα, ένας εξ αυτών μου έλεγε ότι κάθε Κυριακή λέει αυτός το "Πιστεύω"!!!

Προκόψαμε.

Δημήτρης είπε...

Είπαμε και το ξαναλέμε κ.Κυπριανέ.
Πρώτα όλους τους ανώνυμους και όλα τα ανώνυμα ιστολόγια όπως το Αμέθυστος. αλλά και αρκετούς επώνυμους και αρκετά επώνυμα ιστολόγια όπως εσάς, νόμιζε ότι κρύβεται πίσω απο όλους αυτούς ο Θανάσης, γι' αυτό έλεγε ότι ο Θανάσης έχει δεκάδες ιστολόγια!

Τώρα πλεον θεωρεί ότι όλοι οι ανώνυμοι είναι ο κληρικός στον οποίο έχει εμπάθεια φοβερή.
Γιατί ρωτάτε πού μπλέκει ο Αμέθυστος; Διότι και αυτός ως ανώνυμος θεωρείται απο τον Τελεβάντο ως ο κληρικός προς τον οποίο τρέφει εμπάθεια.

Σας βοήθησα καθόλου;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εντάξει, εντάξει, τα κατάφερα. Όποιος του πηγαίνει "κόντρα" και είναι ανώνυμος, χρίεται "ο ανάξιος κληρικός από την Πτολεμαΐδα".

Μα, ο ευλογημένος, αν έχει κάτι διαφορετικό να πεί σ΄εκείνο που γράφει πράγματα που δεν του αρέσουν - έστω, είναι εκτός κλπ. - ας πει κι αυτός τη γνώμη του. Όπως έκανε με το Θερμό και έγραψε κατεβατά ολόκληρα. Τι βγάζει με την καχυποψία που τον δέρνει, δεν το καταλαβαίνω.

Δημήτρης είπε...

Ακριβώς! Το πιάσατε. Και επειδή ο Αμέθυστος έχει και το ελάττωμα να χυδαιολογεί πού και πού. Γι' αυτό όλα τα ελαττώματα του καθενός ανωνύμου τα φορτώνει σε όλους τους ανώνυμους και τελικά στον Θανάση πρώτα και τώρα στον κληρικό.
Φθόνος; Κακία; Εμπάθεια; Κάτι οπωσδήποτε απο αυτά.